Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

De stalinrichting van een kalf

De stal inrichting van een koe is erg belangrijk voor het welzijn van koeien. Zij moeten een goede leefomgeving hebben als ze goede melk willen produceren. Zo hebben zij bijvoorbeeld een goede ondergrond nodig waar ze op kunnen staan. Zeker wanneer een boer veelte veel koeien heeft en ze niet allemaal tegelijk in het weiland kunnen staan is dit belangrijk. Als niet alle koeien tegelijk in het weiland kunnen staan moeten er een aantal koeien op stal blijven. Als koeien lang op een harde ondergrond staan krijgen ze last van hun hoeven. Dit kan je beperken door de stal een goede ondergrond te geven. Ook moet de stalinrichting groot genoeg zijn. Een koe heeft minimaal 3 meter leefomgeving nodig om zichzelf op zijn gemakt te voelen. In een stal kun je ook een calf zone hebben. Een calf zone is ontworpen om een kalf een zo goed mogelijke leefomgeving te bieden. Niet alleen de koeien hebben een goede leefomgeving nodig, maar ook de kalf heeft dit nodig. Er zitten veel voordelen aan een Calf Zone. Dit zijn namelijk:

–       Gebruiksvriendelijke deuren die je naar twee kanten kan openen

–       De wanden kun je makkelijk verwijderen zodat je ze kunt schoonmaken. Ook kun je hierdoor meerdere boxen tegelijk schoonmaken.

–       Er zit een hooiruif en fleshouder in deze stal

–       Er zijn plastic wanden zonder naad. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om zicht te vermeerderen in een stal van de kalf.

Zoals je dus hebt gelezen heeft een calf zone veel voordelen. Niet alleen voor de kalf zelf, maar ook voor de melkveehouder brengt het veel gemak met zich mee. Je kunt de calf zone namelijk heel makkelijk schoonmaken. Een kalf wordt later de koe die de melk produceert dus het is belangrijk dat de kalf zonder belemmering kan opgroeien tot een gezonde koe. Dit begint met een probleemloze en vooral hygiënische geboorte. Na deze geboorte kan de kalf het beste worden opgevangen in een Calf zone. Hier kan hij het beste opgroeien met alle gemakken. Bij wijsman kun je advies vragen over deze Calf zone.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl