Het komt regelmatig voor dat aan het einde van het jaar duizenden mensen zorgverzekering vergelijken 2021 en overstappen van zorgverzekering. Vooral in de laatste maanden van het jaar heb je de mogelijkheid om te veranderen van zorgaanbieder. Dit is niet alleen financieel gunstig, maar het is ook om andere reden een aanrader.  Wellicht ben je niet tevreden over je huidige verzekering of heb je inmiddels behoefte aan nieuwe of andere dekkingen die je wilt toevoegen aan je pakket. 

 

De kans is groot dat je deze nieuwe zorgverzekering ergens kunt afsluiten waar je veel minder premie betaalt. Overstappen van zorgverzekering kan dus een goede zet zijn; ook als je graag een paar euro per maand wilt besparen. Dit kan oplopen tot tientallen euro’s per maand!

 

Je bent niet verplicht om over te stappen

Het is geen verplichting om over te stappen van zorgverzekering: je kunt natuurlijk ook blijven waar je zit. Wanneer je tevreden bent over je huidige verzekering heb je wellicht geen baat bij overstappen. Toch is het altijd handig om je te verdiepen in je mogelijkheden. Er bestaat een kans dat je veel goedkoper uit kunt zijn bij een andere verzekering. Hoe kan dit? Verzekeraars hebben vaak allemaal verschillende premies: deze premies verhogen en verlagen. Het kan voorkomen dat de prijzen verlaagd worden om nieuwe klanten te werven. Dit betekent dat jij voor een lager bedrag dezelfde zorg kunt ontvangen.


Hoe vaak moet je zorgverzekering vergelijken 2021 en overstappen van zorgverzekering? Vanaf halverwege november tot eind december heb je de mogelijkheid; je kunt dus ieder jaar overstappen. Overweeg ieder jaar je opties: wanneer je een betere en goedkopere optie ziet kun je altijd overstappen. Het wisselen van zorgverzekering kost je slechts een paar minuten van je tijd. In ruil hiervoor kun je tientallen tot honderden euro’s per jaar gaan besparen! Je zorgverzekering vergelijken met andere mogelijkheden levert je vaak voordeel op.