Mirjam Mooijman
Image default
Zorg

Met een narcose behandeling bij de tandarts is angst niet meer nodig

Een behandeling bij de tandarts is nooit een pretje, maar er zijn mensen die zo bang zijn, dat ze niet eens in de stoel plaats durven nemen. Soms loopt dat uit op een paniekaanval en een bezoek dat moet worden uitgesteld. Angst kan voortkomen uit een trauma uit de jeugd of het jarenlang bezoeken van een verkeerde tandarts. Bij Tandartspraktijk St. Jozef in Deventer weten ze alles over angsten bij de tandarts en hebben ze zich daarin gespecialiseerd. De praktijk is sfeervol en rustig ingericht, de tandartsen nemen de tijd voor u én bieden een aantal oplossingen aan waarmee angsten voorgoed tot het verleden behoren.

Een tandarts met een volledige narcose

Een eerste oplossing die u heeft, is om bij deze tandarts onder volledige narcose gebracht te worden. Dit wordt gedaan door een anesthesist en deze zorgt er ook voor dat u veilig en volledig onder narcose blijft. Een narcose behandeling bij de tandarts is een goed idee voor mensen die zo bang zijn, dat ze anders niet zouden gaan. U gaat slapen en wordt met een nieuw gebit weer wakker. Van de narcose behandeling zult u weinig bijverschijnselen ervaren en u mag na een uur alweer bij de tandarts opgehaald worden. Rijden kunt u dan nog niet, dus vergeet niet om een lift naar huis te regelen.

Een sedatie

U hoeft bij deze tandarts in Deventer niet per se onder volledige narcose gebracht te worden, want een sedatie is ook mogelijk. Dit wordt ook wel een roesje genoemd, omdat u er heerlijk rustig en kalm van wordt, maar het bewustzijn niet verliest. U bent in staat om met de tandarts te praten en deze te sturen, maar uw angsten en paniek zijn verdwenen. Voor sommige mensen is een volledige narcose behandeling bij de tandarts net iets te rigoureus en dan is een sedatie een uitstekende optie. Het is een hulpmiddel om beter met uw angsten te kunnen leven, zonder dat u daarvoor onder volledige narcose moet. Wilt u uw tandartsangst aanpakken hier meer over weten? Vraag dan meer informatie aan bij deze tandartspraktijk in Deventer.