Mirjam Mooijman
Image default
Aanbiedingen

Tips voor jouw BBQ-feestje

Wil je een BBQ-feestje organiseren en heb je nog wat tips nodig? Denk dan als eerste aan jouw BBQ vlees. Dit is meestal het belangrijkste van jouw BBQ-feestje. Lees eens verder als je nog meer tips wilt hebben voor een succesvolle barbecue.

Maak een planning

Als je een feestje wilt organiseren, is het goed om eerst een planning te maken. Wie ga je allemaal uitnodigen en wat ga je serveren? Heb je genoeg servies of moet je nog wat extra dingen aanschaffen? Maak eerst een inventarisatie en planning, voordat het feestje begint.

Uitnodigen

Op jouw feestje moeten natuurlijk mensen komen, dus het is belangrijk dat deze mensen ook uitgenodigd worden. Je kunt zelf langsgaan bij de verschillende mensen om ze uit te nodigen, of je kunt dit gemakkelijk via de telefoon doen. Misschien maakt het je niet zoveel uit hoeveel mensen er komen en geef je aan dat iedereen welkom is. Dat kan ook!

Inkopen doen

Voor je BBQ-feestje moet je natuurlijk genoeg inkopen doen. Dit kun je helemaal zelf doen, maar je kunt ook tegen je gasten zeggen dat ze iets mee kunnen brengen. Naast genoeg drankjes en ander eten, is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg BBQ-vlees in huis haalt. BBQ-vlees kun je in de winkel kopen, maar je kunt het ook online bestellen. Het wordt dan vers geleverd, zodat je het niet zelf thuis allemaal hoeft op te slaan. Online kun je BBQ-vlees vaak goed vergelijken, zodat je precies bestelt wat jij graag wilt hebben.

Maak je tuin klaar

Ziet jouw tuin er een beetje netjes uit of is het nog belangrijk dat je snel even het gras maait? Voor jouw BBQ-feestje is het ook belangrijk om eens in jouw tuin rond te kijken of het er allemaal wel netjes uitziet. Ook kun je ervoor kiezen om jouw tuin wat extra te decoreren als jouw feestje bijvoorbeeld een speciaal thema heeft.

Geniet!

Als het eenmaal zover is, wil je het liefst zoveel mogelijk genieten. Als jij de hele tijd van hot naar her moet rennen en alles moet regelen, dan kan dat een stuk moeilijker zijn. Het is daarom altijd fijn als iemand je kan helpen op jouw feestje. Misschien kan iemand het barbecueën op zijn schouders nemen of misschien is er wel iemand die het leuk vindt om te serveren of om zich met de drankjes bezig te houden. Wat het ook is, als het een groot feestje is, probeer de lasten dan een beetje te delen zodat ook jij kan genieten van het barbecue feestje.