Mirjam Mooijman
Image default
Gezondheid

Wat triggerpoints zijn en hoe je er met dry needling fysiotherapie vanaf komt

Dry needling fysiotherapie is een behandeling waarbij er accupunctuurnaalden in je spierknopen worden gestoken. Dat klinkt wellicht wat eng en pijnlijk, maar je hebt er snel baat bij: de spiervezels spannen en ontspannen namelijk snel en bij herhaling zullen de pijnklachten verdwijnen. Geen hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn of krachtverlies meer! Woon je in de omgeving van Dordrecht en zoek je een fijne praktijk waar je dry needling fysiotherapie kunt volgen? Ontdek dan eens wat FysiCo Lopez Toorn voor je kan betekenen. Hier werken zeer ervaren en betrokken fysiotherapeuten die jou met behulp van deze behandeling snel en goed van je pijnklachten afhelpen. Je kunt vervolgens weer pijnvrij door het leven gaan. Dat is toch precies wat je wilt?

Meer over de oorzaken van spierknopen

Een ander woord voor spierknopen is triggerpoints. Er kunnen verschillende oorzaken van triggerpoints zijn en dit kan dus ook per persoon verschillen. Misschien heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten, is er weefselschade ontstaan na een hernia of is er sprake van acuut letsel. Maar het kan ook zijn dat je al lange tijd slaaptekort hebt, stress ervaart of met een verkeerde houding werkt. Als je je aanmeldt voor dry needling fysiotherapie bij deze praktijk in Dordrecht, dan zal de fysiotherapeut met jou nagaan waar je klachten precies vandaan komen. Als je de oorzaak weet, kun je in sommige gevallen namelijk al actie ondernemen om spierknopen in de toekomst te voorkomen.

Redenen om direct je afspraak te maken

Naast de fijne en moderne praktijk waar je terechtkomt, profiteer je ook van zeer ruime openingstijden. Je maakt bijvoorbeeld een afspraak in het weekend, in de ochtend vóór het werk of juist in de avond ná het werk. Wist je bovendien dat deze behandeling gewoon vergoed wordt door je zorgverzekering? Wacht daarom niet langer en maak snel een afspraak. Je doet dit via de contactgegevens op de website. Heb je nog vragen over de behandeling? Schroom dan ook niet om die te stellen!

https://www.fysicodordrecht.nl/