Mirjam Mooijman
Image default
Bedrijven

Als gemeente weer grip op sociale domeinen

Ben jij geïnteresseerd in een dashboard sociaal domein? Zoek dan niet verder. Hier ben je aan het juiste adres. Het is een doel van vele gemeenten, meer grip krijgen op het sociaal domein. Hierbij zijn ook vele gemeenten zoekende naar de juiste manier. Dit is op een simpele manier voor elkaar te krijgen, namelijk een dashboard sociaal domein. Iedere werknemer die er binnen de gemeente bij betrokken is weet het, dit domein is uitgebreid en veelzijdig. Daaropvolgend is het eveneens een uitdagend gebied. Extra inzichten en meer grip is om deze redenen zeker welkom bij vele gemeenten door heel Nederland.

Over het dashboard

Het gaat hier dus om een zogenaamd dashboard sociaal domein. Het is de oplossing voor gemeenten. Maar wat doet het precies? Ten eerste biedt het inzichten omtrent gegevens. Deze betreffen budget, aantallen, uitgaven en zorgstapeling. Bovendien wordt alles voor jouw gemeente ingericht. Dit betekent goede datakwaliteit en correcte registraties. Als gevolg geeft dit jouw gemeente handvaten voor sturen op kwaliteit en effecten. Ten slotte is het dashboard sociaal domein het middel om fraude tegen te gaan. Alles is overzichtelijk en niks gaat jullie meer over het hoofd. Zo kan ook de gemeente waarin jij werkzaam bent optimaal te werk gaan.

Waarom dit dashboard geschikt is voor jouw gemeente

Het dashboard sociaal domein heeft dus alles te maken met de sociale werkzaamheden van een gemeente. Decentralisatie van vraagstukken omtrent dit gebied is meestal de grootste uitdaging. Het dashboard sociaal domein is hier de oplossing voor. Doordat er zoveel mensen betrokken zijn, is extra organisatie essentieel. Een dashboard maakt het makkelijker om alles te monitoren. Dit betreft alle betrokkene partijen. Zo zijn er mensen die hulp nodig hebben en anderen die hulp aanbieden. Het dit systeem heb je alle gegevens op een plek. Zo kunnen degene die dat nodig hebben, correct de zorg ontvangen die nodig is. Hierdoor wordt er optimaler gewerkt.