Mirjam Mooijman
Image default
Woning en Tuin

Glas laten repareren, heeft dat zin?

Je staat rustig in de keuken te koken en ineens… Knal! Een bal tegen je ruit. De jongetjes die er mee aan het spelen waren zie je nog snel wegrennen. Vervolgens kijk je naar je ruit en schrik je, een flinke barst. Je weet al dat je een barst in een ruit niet zomaar kan laten zitten, deze gaat namelijk verder scheuren. Wat nu? Je ruit zelf repareren of laten repareren? Of is vervangen de beste optie?

Glas repareren met hars

Het is niet gebruikelijk, maar je kan gebarsten glas repareren met hars. Er zijn speciale bedrijven die dit doen. Het resultaat is alleen niet heel geweldig. Er zitten namelijk een aantal nadelen aan het repareren van glas met hars. 

  1. De isolatiewaarde van de ruit is weg

  2. De kans op condens tussen de beide ruiten wordt een stuk groter na een reparatie

  3. De ruit is niet meer zo stevig als een nieuwe ruit

  4. De kans bestaat altijd dat de ruit verder kan scheuren

  5. De scheur of barst blijft altijd te zien

We raden dan ook niet aan om je kapotte ruit te laten repareren. Wil je een betere oplossing? Bel een erkende glaszetter van Glasprobleem Kwijt. Hij kan je op een professionele manier helpen aan een betere oplossing.

Glas laten vervangen

Een betere oplossing voor een gebarsten ruit is het vervangen van de ruit. Jouw lokale glaszetter komt dan langs om de afmetingen van de ruit op te nemen en vast te stellen welk materiaal ideaal is voor de nieuwe ruit. Vervolgens kan hij, als je dit wil, een noodvoorziening plaatsen zodat je zeker bent dat je woning nog goed geïsoleerd is. Wanneer de glaszetter de bestelling binnen heeft zal hij een nieuwe afspraak maken om de definitieve ruit komen plaatsen. 

Wat zijn de kosten?

Het is voor glaszetters heel erg moeilijk om vooraf een exacte prijs op te geven voor het vervangen van een ruit. Er zijn namelijk veel te veel dingen die een rol spelen bij de kosten. Denk daarbij aan:

  • Is er haast bij de reparatie? Avonduren en weekenden hebben een toeslag

  • Wilt u dat er een noodvoorziening geplaatst wordt?

  • Welk type glas kies je voor je nieuwe ruit (enkel, dubbel of inbraakwerend)?

  • Wat zijn de afmetingen van de nieuwe ruit?

  • Hoeveel uren zijn er nodig om de ruit te repareren en is hier een kraan bij nodig?

 

https://glasprobleemkwijt.nl/