Mirjam Mooijman
Image default
Winkelen

Goedkope boxspring kopen? Goedkoper dan je denkt!

De meeste nieuwe goedkope bedden met matrassen hebben voor het comfort helemaal geen boxspring nodig (laat je daarom ook niet gek maken door verkopers in de winkels). Toch is het wel zo dat vele matrassen niet comfortabel genoeg zijn en een boxspring de beste oplossing kan zijn! Maar hoe weet je nou of een goedkope boxspring van kwaliteit is? Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten, deze zijn vaak van kwaliteit en kunnen op korte termijn geleverd worden. De lage prijs op de goedkope boxsprings heeft te maken met een directe samenwerking met de fabrikant, de leverancier zit hier niet tussen en kan daarom tegen een lage prijs geleverd worden. Heb je problemen met slapen? Dan raden we je aan om eens een bezoek te brengen aan de slaap dokter – thuisarts.nl.

Het moderne design van moderne matrassen die niet kunnen worden omgedraaid, bevat meestal alle componenten die nodig zijn binnen de unit. Het enige dat u nodig hebt is een harde, vlakke ondergrond om de boxspring of matras op te leggen. Dit kan een verstelbare basis, platformbed, boxspring of zelfs een hardhouten vloer zijn. De matras moet goed presteren en comfortabel zijn in al deze situaties, maar de boxspring-standaard bestaat nog steeds in de ogen van de meeste bedrijven.

Als u uw matras op een oneffen of niet-ondersteunend oppervlak plaatst, kan dit voortijdige verslapping en een kortere levensduur veroorzaken dan wanneer het op een boxspring zou worden gebruikt. Om deze reden vereisen veel moderne matrasgaranties nog steeds het gebruik van een boxspring als een universele standaard om te garanderen dat garantieclaims correct werden ondersteund door een hard, vlak oppervlak. Matrassen die compatibel zijn met verstelbare bodems hebben dat alternatief, terwijl platformbedden een nieuwer alternatief zijn dat in de meeste gevallen acceptabel is in plaats van een boxspring. Als de garantie van uw nieuwe matras geen boxspring vereist, of als u zich geen zorgen maakt over het vervallen van de garantie, dan zou het prima moeten zijn om de meeste moderne, eenzijdige matrassen te gebruiken op elk hard, vlak oppervlak.

Het oude tweezijdige matrasontwerp is tegenwoordig zeldzaam, maar is nog steeds te vinden. U wilt misschien ook een boxspring vervangen voor een oude matras. In deze gevallen, ja, zijn tweezijdige matrassen ontworpen om te worden gebruikt met een boxspring, en hun prestaties zullen waarschijnlijk zonder lijden. 

Ik hoop dat je veel plezier hebt gehad met het lezen van mijn blogartikel. Ik, Mirjam Mooijman bent sinds kort een echte healthjunky en zeker door mijn nieuwe boxspring kan ik zonder enige stress heerlijk in slaap vallen.