Mirjam Mooijman
Image default
Bedrijven

Kunstplanten voor de gebruikers

Dieren houden ook het evenwicht over de hele linie in stand door te anticiperen op planten en andere dieren die anders zouden kunnen zijn geëxplodeerd wat betreft de populatie. Zij stellen ook andere zeldzame plantensoorten in staat om paddenstoelen te bestuiven door andere planten te bestuiven. Dierlijke mest is een bron van meststof voor planten. Wanneer dieren sterven, fungeren ze als aanvullend mineraal voor planten. Ook hebben micro-organismen op het aardoppervlak baat bij een overvloed aan voedsel als gevolg van dierlijke uitwerpselen.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstpalm, de expert op het gebied van kunstplanten.

Esthetische waarde
Het is een no-brainer dat mensen van de natuur houden en ze waarderen. Velen brengen graag tijd door in een buitenomgeving zoals bossen, natuurgebieden, parken en andere groene ruimten vanwege hun esthetische waarde. Deze esthetische waarde wordt voornamelijk bijgedragen door de verspreiding van flora en fauna. Statistieken vertellen het verhaal, elk jaar bezoeken tot een half miljard mensen prachtige beschermde landschappen zoals nationale parken, recreatiegebieden, inheemse bossen, historische plaatsen, toevluchtsoorden voor in het wild levende dieren en wilde en schilderachtige rivieren om de schoonheid van de monumenten te ervaren. Dit onderstreept nog eens het belang van flora en fauna voor ons dagelijks leven.

Dit artikel is geschreven door Kunstpalm, expert op het gebied van kunstplanten.

Breidt lokale economieën uit
Flora en fauna leveren een grote bijdrage aan de meeste wereldeconomieën op het gebied van toerisme. De flora en fauna van het Amazonegebied trekken bijvoorbeeld talrijke wetenschappers en ontdekkingsreizigers aan. Geschat wordt dat het Amazone regenwoud ongeveer 50 miljoen dollar bijdraagt aan de Braziliaanse economie. Exotische vakantielocaties zoals het Caribisch gebied, de Bahama’s, Panama, Indonesië en dergelijke trekken meer toeristen aan dan welk land dan ook vanwege de wijdverbreide flora en fauna.

Voorbeelden van Flora
Manchineel boom
Het is een flora die valt onder de soort bloeiende planten uit de wolfsmelkfamilie. Het komt oorspronkelijk uit het noorden van Zuid-Amerika en het zuiden van Noord-Amerika. Het draagt druiven die kunnen resulteren in uitslag als je nat bent. Het is niet aan te raden om eronder te schuilen als het regent, omdat het melk produceert die brandwonden en blaren veroorzaakt. Stop ook met het eten van de vruchten, omdat deze dezelfde effecten hebben op je mond en keel.

Reuzensequoia’s
We zijn gewend aan de typische bomen die in onze stadsparken of buurten groeien. Sommige diersoorten bestaan die tot astronomische hoogten groeien. De Reuzensequoia is een klassiek voorbeeld. Dit soort boom wordt beschouwd als de grootste en hoogste op aarde. In feite, een exemplaar geregistreerd ruim boven 350 meter hoog.

Reuzensequoia’s komen oorspronkelijk voor aan de noordkust van Californië. De omstandigheden hier, waaronder vochtig en regenachtig weer, stimuleren dergelijke astronomische groei. De aard van deze boomsoorten maakt het mogelijk dat wegen in de buurt van het Sequoia National Park door deze boomsoorten heen slingeren. Het bladerdak van deze bomen biedt onderdak aan een breed scala aan vogelsoorten. Het bos eronder herbergt de meeste diersoorten.

Nepenthes
Reuzensequoia’s en Machineel bomen zijn fotosynthetisch; dat betekent dat ze hun eigen voedsel maken van de zonnestralen. Andere soorten flora gaan echter veel proactiever te werk bij het ontwikkelen van hun eigen voedsel. Nepenthe is een typisch voorbeeld. Het wordt ingedeeld bij de familie van de kruikplanten en is afkomstig uit de oerwouden van Borneo. Deze bloemen hebben aangepaste bladeren, die een enorme kruikstructuur vormen. De kruik bevat zoet ruikende vloeistof die bedoeld is om insecten en zelfs enkele kleine kikkersoorten aan te trekken. De insecten en kikkers vallen in de kruik, maar door de gladde, gladde zijkanten van de kruik wordt het onmogelijk om eruit te komen. De kruik bevat ook spijsverteringssappen die onmiddellijk beginnen te werken en de insecten en kikkers verteren, zodat de plant kan profiteren van voedingsstoffen die niet in de bodem aanwezig zijn.

Welwitschia Mirabilis
Welwitschia Mirabilis is een plantensoort die niet van regen houdt. Hij komt oorspronkelijk uit de Namib-woestijn en gedijt in de droogste omstandigheden op de planeet. Vreemd genoeg heeft hij maar 2 grote bladeren die hem om zich heen wikkelen en een verwelkte of droge plant voorstellen. Ondanks zijn minder aantrekkelijke aard, is deze plantensoort in staat om meer dan 1500 jaar te leven. Dit is mogelijk door het karakteristieke diepe wortelstelsel dat zelfs in de droogste omstandigheden ondergronds water kan aftappen.

U zult versteld staan van het feit dat koraal in deze lijst voorkomt. Naast de typische harige zoogdieren zoals beren en wolven, vormen waterdieren zoals koralen, de meeste insecten op het land en kwallen de fauna. Koraalriffen zijn de in het oog springende gekleurde landschappen onder het oceaanoppervlak. Op het eerste gezicht denk je misschien dat het planten zijn, maar het zijn diersoorten die de fauna van de oceaan vormen. Koralen zijn immobiele dieren en voeden zich dus met het uitzoeken van prooien die bijvoorbeeld langs het zoöplankton zwemmen. Een voorbeeld van een koraal is het Great Barrier Reef in Australië, het grootste natuurlijke koraal ter wereld. Het herbergt duizenden flora en fauna in warm ondiep water in de buurt van de evenaar.

Zuidelijke Toadlet
Deze diersoort heeft een olijf- tot donkerbruin lichaam en is omwikkeld met veel kleine wratten over zijn lichaam. Het heeft ook een zwart-wit gemarmerd uiterlijk rond zijn buik. De zuidelijke paddestoel gedijt goed in vochtige habitats zoals drainage lijnen, woo

https://kunstpalm.nl/kunstplanten/