Mirjam Mooijman
Image default
Bedrijven

Kunstplanten voor iedere kamer

Daarom ontstaan classificaties zoals ‘Cryptofauna’, die verwijzen naar dieren die uiterst zeldzaam en misschien zelfs mythologisch zijn. Er zijn ook ‘Microfauna’, dat verwijst naar de extreem kleine dieren en ‘Megafauna’, die het heeft over de grote dieren die we meestal zien.

De aarde is op meer dan één manier gezegend. We hebben complexe ecologische systemen die ons niet alleen voorzien van grondstoffen, maar die de wereld mooier maken om in te leven. Zonder de verschillende flora en fauna van de aarde zou daar weinig van mogelijk zijn.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstpalm, de expert op het gebied van kunstplanten.

Fauna

Belang van Flora en Fauna
Behoudt het ecologisch evenwicht
Zonder flora en fauna kunnen mensen niet bestaan. De flora produceert en geeft zuurstof af, die de fauna nodig heeft voor ademhalingsdoeleinden. In ruil daarvoor produceert de fauna kooldioxide, dat de flora nodig heeft voor de fotosynthese. Het is een symbiotische relatie. In dezelfde lijn kan de mens niet zonder flora en fauna. De zuurstof die we inademen komt uit de flora en de kooldioxide die we inademen is van vitaal belang voor de flora.

Dieren houden ook het evenwicht over de hele linie in stand door te anticiperen op planten en andere dieren die anders zouden kunnen zijn geëxplodeerd wat betreft de populatie. Ze stellen ook andere zeldzame plantensoorten in staat om paddenstoelen te bestuiven door andere planten te bestuiven. Dierlijke mest is een bron van meststof voor planten. Wanneer dieren sterven, fungeren ze als aanvullend mineraal voor planten. Ook hebben micro-organismen op het aardoppervlak baat bij een overvloed aan voedsel als gevolg van dierlijke uitwerpselen.

Dit artikel is geschreven door Kunstpalm, expert op het gebied van kunstplanten.

Esthetische waarde
Het is een no-brainer dat mensen van de natuur houden en ze waarderen. Velen brengen graag tijd door in een buitenomgeving zoals bossen, natuurgebieden, parken en andere groene ruimten vanwege hun esthetische waarde. Deze esthetische waarde wordt voornamelijk bijgedragen door de verspreiding van flora en fauna. Statistieken vertellen het verhaal, elk jaar bezoeken tot een half miljard mensen prachtige beschermde landschappen zoals nationale parken, recreatiegebieden, inheemse bossen, historische plaatsen, toevluchtsoorden voor in het wild levende dieren en wilde en schilderachtige rivieren om de schoonheid van de monumenten te ervaren. Dit onderstreept nog eens het belang van flora en fauna voor ons dagelijks leven.

Breidt lokale economieën uit
Flora en fauna leveren een grote bijdrage aan de meeste wereldeconomieën op het gebied van toerisme. De flora en fauna van het Amazonegebied trekken bijvoorbeeld talrijke wetenschappers en ontdekkingsreizigers aan. Geschat wordt dat het Amazone regenwoud ongeveer 50 miljoen dollar bijdraagt aan de Braziliaanse economie. Exotische vakantielocaties zoals het Caribisch gebied, de Bahama’s, Panama, Indonesië en dergelijke trekken meer toeristen aan dan welk land dan ook vanwege de wijdverbreide flora en fauna.

Voorbeelden van Flora
Manchineel boom
Het is een flora die valt onder de soort bloeiende planten uit de wolfsmelkfamilie. Het komt oorspronkelijk uit het noorden van Zuid-Amerika en het zuiden van Noord-Amerika. Het draagt druiven die kunnen resulteren in uitslag als je nat bent. Het is niet aan te raden om eronder te schuilen als het regent, omdat het melk produceert die brandwonden en blaren veroorzaakt. Stop ook met het eten van de vruchten, omdat deze dezelfde effecten hebben op je mond en keel.

Reuzensequoia’s
We zijn gewend aan de typische bomen die in onze stadsparken of buurten groeien. Sommige diersoorten bestaan die tot astronomische hoogten groeien. De Reuzensequoia is een klassiek voorbeeld. Dit soort boom wordt beschouwd als de grootste en hoogste op aarde. In feite, een exemplaar geregistreerd ruim boven 350 meter hoog.

Reuzensequoia’s komen oorspronkelijk voor aan de noordkust van Californië. De omstandigheden hier, waaronder vochtig en regenachtig weer, stimuleren dergelijke astronomische groei. De aard van deze boomsoorten maakt het mogelijk dat wegen in de buurt van het Sequoia National Park door deze boomsoorten heen slingeren. Het bladerdak van deze bomen biedt onderdak aan een breed scala aan vogelsoorten. Het bos eronder herbergt de meeste diersoorten.

Nepenthes
Reuzensequoia’s en Machineel bomen zijn fotosynthetisch; dat betekent dat ze hun eigen voedsel maken van de zonnestralen. Andere soorten flora gaan echter veel proactiever te werk bij het ontwikkelen van hun eigen voedsel. Nepenthe is een typisch voorbeeld. Het wordt ingedeeld bij de familie van de kruikplanten en is afkomstig uit de oerwouden van Borneo. Deze bloemen hebben aangepaste bladeren, die een enorme kruikstructuur vormen. De kruik bevat zoet ruikende vloeistof die bedoeld is om insecten en zelfs enkele kleine kikkersoorten aan te trekken. De insecten en kikkers vallen in de kruik, maar door de gladde, gladde zijkanten van de kruik wordt het onmogelijk om eruit te komen. De kruik bevat ook spijsverteringssappen die onmiddellijk beginnen te werken en de insecten en kikkers verteren, zodat de plant kan profiteren van voedingsstoffen die niet in de bodem aanwezig zijn.

Welwitschia Mirabilis
Welwitschia Mirabilis

https://kunstpalm.nl/kunstplanten/