Mirjam Mooijman
Image default
Bedrijven

Meubels op de juiste manier opbergen in een opslagruimte

Hoe bescherm je meubels in een opslagruimte Rotterdam? Eenvoudig. Je neemt de tijd om het goed op te bergen. Maar laten we realistisch zijn, ervoor zorgen dat meubels in topconditie blijven, kost wat werk.

Met deze meubels specifieke opbergtips kun je elk meubelstuk beschermen, ongeacht het materiaal – van tafels en bureaus tot stoelen en banken, of het nu onbetaalbare familiestukken zijn of goedkope beddensets die wachten op de terugkeer van je kind van de universiteit. Blijf lezen om te leren hoe u meubels opbergt in een opslagruimte of garage, ongeacht of die ruimte klimaatgestuurd is of niet.

Maak alles grondig schoon

Bescherm meubels in inboedel opslag door er nooit vuile spullen in te plaatsen. Niet alleen zullen onaangename geuren naar nabijgelegen units reizen, maar schoonmaken zal ook de kans op schimmel en de hoeveelheid stof in uw opslagruimte aanzienlijk verminderen.

Enkele tips voor het schoonmaken van opbergmeubels:

  • Gebruik bij houten of plastic meubels een milde zeep en water. Gebruik specifiek voor houten stukken, en vooral antiek, een houtreiniger zoals Murphy Oil Soap om de bestaande afwerking op het hout te beschermen.

  • Reinig ook stoffen items zoals banken of zitkussens met stof- of bekledingsreiniger. Controleer of alles helemaal droog is voordat je begint met inpakken.

  • Poets eventuele metalen delen met een poetsdoek en metaalreiniger. Deze stap helpt eventuele bestaande oxidatie te verwijderen en de opbouw van aanslag te vertragen.

Haal alles uit elkaar

Voordat u meubels van de oorspronkelijke locatie verplaatst, moet u alles demonteren – dit omvat bureaus, boekenplanken, tafels, stoelen en meer. Deze extra stap maakt het inpakken van uw truck, en later uw self storage unit, veel gemakkelijker. En het verkleint ook de kans dat je iets breekt of bekrast.

Doe alle schroeven, bouten, inbus sleutels en andere kleine voorwerpen in een gelabeld zakje, dat wordt opgeborgen naast het meubelstuk waartoe het behoort.

Wikkel meubels in voor langdurige opslag

Zorg ervoor dat alles volledig bedekt is, inclusief de vloer. Voordat u iets in uw opslagruimte plaatst, moet u dikke plastic zeilen op de vloer leggen om te voorkomen dat vocht van de vloer in uw meubels sijpelt. Deze stap is vooral belangrijk als u zich niet in een klimaat gecontroleerde ruimte bevindt.

Zet ook nooit meubels onafgedekt in uw self storage unit. Gebruik oude lakens, dekens, handdoeken of plasticfolie om de stukken te bedekken en ze te beschermen tegen stof en vocht. Zorg ervoor dat u meubels niet inpakt met dikke plastic hoezen die vocht afdichten, want dat kan condensatie veroorzaken en het meubilair zou uiteindelijk opzwellen. Wikkel meubels zo in dat ze kunnen ademen door de stof losjes over de meubels te draperen.