Mirjam Mooijman
Image default
Bedrijven

Shampoo bar voor droge hoofdhuid

Het gebruik van een shampoo bar en een conditioner bar is tegenwoordig razend populair. Het gebruik van deze blokken biedt dan ook vele voordelen, zowel voor je haar als voor het milieu. De bars zijn beschikbaar in tal van geuren en ingrediënten en bieden elk zo een ander effect. Zo vind je voor elke haar- en huidsoort de meest geschikte bar.

De shampoo bar

De shampoo bar is dé nieuwste trend op het gebied van haarverzorging. Een bar is vele malen voordeliger en beter voor het milieu dan de traditionele shampoos. Zo vervang je met een shampoo bar maar liefst 3 plastic flessen en kun je een bar gemiddeld 80 wasbeurten gebruiken. Hiermee zorg je dat er minder plastic in het milieu terecht komt.

De bars zijn eenvoudig in gebruik en zijn beschikbaar in tal van geuren. Wrijf de bar tussen je natte handen en zorg ervoor dat je de shampoo goed in masseert over je natte haren. Nadat je de shampoo goed verdeeld hebt is het belangrijk om het grondig uit te spoelen. Indien gewenst kun je ook gebruik maken van een conditioner bar. Met een conditioner bar zorg je ervoor dat je haren optimaal doorkambaar zijn en heerlijk zacht aanvoelen.

Shampoo bar voor droge hoofdhuid

Wanneer je last hebt van een droge lichaamshuid is het aan te raden om een shampoo voor droge huid te gebruiken. Wanneer je last hebt van een droge hoofdhuid ga je vaker krabben en kun je last krijgen van witte schilfertjes. Om dit te verhelpen kun je kiezen uit diverse shampoo bars die de hoofdhuid niet irriteren. 

Er zijn diverse shampoo bars tegen een droge hoofdhuid. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een voedende shampoo bar met honing of een heerlijk ruikende voedende shampoo met green tea.