Mirjam Mooijman
Image default
Woning en Tuin

Tips voor je gasten verblijf

Zonwering aan het raam is net zo belangrijk voor een goede nachtrust als voor de privacy. Als de ramen in de woonkamer geen rolgordijnen of gordijnen hebben, is het hoog tijd om ze te kopen. Het beste is om te kiezen voor een zonwering die ook donkerder wordt, zodat uw gasten in alle rust kunnen slapen.
 

 

Iets om te lezen

Ook al hebben veel reizigers hun favoriete boek of tablet bij zich: Niemand zegt nee tegen een beetje afleiding. Dus als u op dit moment uw gasten niet in uw bibliotheek heeft, kunt u net zo goed een paar tijdschriften en boeken opmaken. Ze hoeven niet de laatste te zijn, het is gewoon een beetje ontspanning – waar u ook van kunt genieten terwijl uw bezoek bezig is met lezen.
 

Dranken en snacks

Hier kunt u veel leren over goede hotels. Een klein stationnetje voor thee en/of koffie is vaak verrassend eenvoudig thuis op te bouwen. Kies een plaats waar je veilig een koffiezetapparaat of een waterkoker kunt bouwen en voeg er kopjes, koffie, melk en suiker aan toe. Zo kunnen uw gasten altijd thee en koffie zetten wanneer ze daar zin in hebben. Zonder de keuken in te gaan en alles uit te zoeken. Daarnaast verpakt u een paar snacks die uw gasten naar eigen goeddunken kunnen gebruiken – bijvoorbeeld crackers, noten, fruit, fruit, snoepjes. Een paar koude drankjes om mee te nemen – dat is het.
 

 

Verse handdoeken en toiletartikelen

Daar zijn ze, de mensen die aan alles denken als ze hun koffers pakken. Als gastheer zorg je voor alle anderen. Bijvoorbeeld een klein plankje of een mooi mandje met handdoeken (in verschillende maten) en kleine toiletartikelen, zoals tandpasta, shampoo, douchegel, lotion, zonnebrandcrème, pleister, tampons, verband, make-up remover. En al het andere wat je gast misschien vergeten is. Plaats de mand op de stoel in de gastenkamer of op de wastafel in de gastenbadkamer (als de badkamer alleen voor gasten is). Als uw gasten onderweg zijn, controleer dan of er iets ontbreekt en vul bij indien nodig.