Mirjam Mooijman
Image default
Woning en Tuin

Verhelpen van jouw daklekkage

Het kan iedereen overkomen, een daklekkage. Vaak lopen mensen schade aan hun dak op doordat er een storm over ons land heeft gewaaid. Maar meestal was die storm gewoond de druppel die de emmer, of jouw dak, deed overlopen. Verder kan het zo ook duidelijk worden dat er misschien wat constructiefouten waren die je dan ook weer kan laten repareren. De lokale dakdekker staat voor jou klaar!

Gevolgen daklekkage

De gevolgen van een daklekkage kunnen nogal uiteenlopen, aangezien sommige lekkages heftiger zijn dan andere. Vaak zie je dat er waterschade ontstaat in de buurt van jouw dak. Denk hierbij aan gele kringen en water dat van het dak afdruipt. Maar het kan ook zo zijn dat de houten constructie die je dak ondersteunt begint af te bladderen. Verder kunnen er problemen met de waterafvoer optreden, denk hierbij aan goten die lekken en kapot loodwerk. Wordt hier niet meteen iets aan gedaan, dan kan het zomaar zijn dat de constructie van je dak verzwakt en dat uiteindelijk het gehele dak vervangen moet worden. Ook kan je vloer worden aangetast en kan de rest van je interieur beschadigd raken.

Herstellen daklekkage.

Denk je dus een daklekkage te hebben? Dan is het zaak om zo snel mogelijk je dak te herstellen. Hiervoor klop je natuurlijk aan bij de zeer ervaren dakdekker, je vindt hem op de website van Dakprobleemkwijt. Vul je postcode in en jouw lokale dakdekker komt meteen tevoorschijn. Nadat je contact met hem hebt opgenomen zal hij meteen langskomen om je dak te inspecteren en te herstellen. Je hoeft dus zelf het dak niet op. Wat je eventueel wel zelf kan doen is het plaatsen van een zeil als het om het dak van bijvoorbeeld een uitbouw gaat. Als de dakdekker de lekkage heeft gevonden zal hij jou drie opties aanbieden: dakreparatie, dakrenovatie en dak vernieuwing. Bij een kleine lekkage wordt je dak gerepareerd. Blijkt de lekkage te zijn ontstaan door ouderdom, dan kies je voor dakrenovatie. En blijkt de volledige dakconstructie beschadigd, dan wordt het dak vernieuwd.

Kosten daklekkage

Vaak kan je een deel van de kosten van het herstel van je dak verhalen op de verzekering. Waterschade valt bij de meeste inboedelverzekeringen namelijk onder de standaarddekking. Mocht er schade zijn ontstaan door een daklekkage dan krijg je dit in veel gevallen vergoed, maar dan moet de lekkage niet veroorzaakt zijn door achterstallig onderhoud van het dak. Natuurlijk kan de dakdekker voor jou aan de verzekering verklaren wat de oorzaak van de daklekkage was. Het wordt maar deels vergoed, dus zal je zelf ook nog wat bij moeten dragen. Wil je graag al een wat preciezer kostenplaatje ontvangen? Vraag dan met gemak een vrijblijvende offerte aan.

https://dakprobleemkwijt.nl/