Mirjam Mooijman
Image default
Dienstverlening

Vier strategieën voor het schrijven van een converterende SEO blog

Vier strategieën voor het schrijven van een converterende SEO blog

 

Boost je websiteverkeer met een krachtige SEO-blog! Het trekt niet alleen aandacht naar je diensten of producten, maar houdt je ook top-of-mind bij je doelgroep. Ontdek hier vier strategieën en til je blog naar een hoger niveau.

 

1. Lever waardevolle inhoud

Een goede SEO blog staat of valt met krachtige content. Zorg voor informatieve, pakkende en relevante tekst. Los problemen op, deel handige tips, lever informatie en geef verrassende inzichten. Alle SEO-trucjes ten spijt, als je lezers geen waardevolle info voorschotelt, bereik je je doel niet.

 

2. Breng structuur aan

Een heldere structuur is essentieel voor je lezer én de zoekmachines. Gebruik leesbare paragrafen met duidelijke koppen en subkoppen. Integreer je belangrijkste zoekterm in ten minste één hoofd- en subkop en zorg voor relevante tekst eronder.

 

3. Slim spelen met zoekwoorden

SEO-blogs draaien om slim gebruik van zoekwoorden. Laat je belangrijkste zoekwoord terugkomen in de titel en de opening, verdeel de rest tactisch over je tekst. Houd het leesbaar en vermijd overdadig gebruik van zoekwoorden.

 

4. Activeer je lezers met een krachtige ‘Call-to-Action’

Activeer je lezers aan het einde van je SEO-blog met een krachtige ‘call-to-action’. Spoor bezoekers aan om zich te abonneren op een nieuwsbrief, dieper in de content te duiken, een product aan te schaffen of simpelweg contact op te nemen.

 

Wil je hulp bij het schrijven van je SEO-blog? Als ervaren tekstschrijver en copywriter sta ik voor je klaar. Neem contact op voor een vliegende start!

https://www.vanleeuwencommuniceert.nl/tekstschrijver/seo-tekstschrijver