Mirjam Mooijman
Image default
Cadeau

Waarom e-liquids verboden zouden kunnen worden

 

Vandaag de dag wordt er nog steeds veel gerookt. De regelgeving rondom roken is de laatste jaren wel steeds meer aangescherpt. Die regelingen lijken effect te hebben want het aantal rokers is de afgelopen jaren aardig verminderd. Veel rokers kiezen ervoor om hun nicotinegebruik af te laten nemen met de e-sigaret. Deze sigaret is te verkrijgen met e-liquids die nicotine bevatten of zonder nicotine. Het is maar net wat je zelf wilt. Nu het erop lijkt dat de e-liquids eveneens onder vuur komen te liggen, hebben we dit blog geschreven om uit te leggen waar dit vandaan komt. 

Het gebruik van e-liquids steeds populairder

Zoals we net al hebben benoemd, is het gebruik van e-sigaretten flink omhooggegaan de laatste jaren. Veel ex-rokers gebruiken de e-sigaretten als vervanging voor de standaard sigaretten. Zo kun je bij het kiezen van je e-liquid zelf bepalen hoeveel nicotine je in je e-sigaret wilt hebben. Door te kiezen voor een steeds lager nicotinepercentage, wordt de kans om volledig te stoppen met roken vergroot.

Waarom e-liquids verbieden?

Hoewel sommigen denken dat e-sigaretten kunnen bijdragen aan het stoppen, zijn deze sigaretten evenmin onomstreden. Dit zit zo: Paul Blokhuis, staatsecretaris van volksgezondheid, vindt dat de namen van de fruitige e-liquids jongeren verleiden om te gaan roken. Ondanks dat sommige e-liquids geen nicotine bevatten, vindt hij dat de e-liquids verboden moeten worden. Het gaat hier dus om de verleiding voor jongeren en niet om de rokers die proberen te minderen. De meningen zijn verdeeld over wat wijsheid is, maar de minister heeft in 2020 een motie ingediend die de fruitige e-liquids definitief aan banden moeten leggen. Kijk er dus niet raar van op als de verkoop van fruitige e-liquids binnenkort verboden is.

Eliquidmania

Ben je boven de 18 jaar oud en wil je e-liquids kopen? Dan raden wij Eliquidmania aan. Zij verkopen veel verschillende aroma’s en leggen u graag meer uit over het gebruik ervan. Deze partij heeft ook andere accessoires voor de e-smoker op voorraad, zoals clearomizers en coils.