Mirjam Mooijman
Image default
Bedrijven

Waarom je in 2022 zeepzakjes in jouw badkamer moet hebben

Steeds meer mensen beginnen het in te zien. Voor 2022 moet jij zeepzakjes in jouw badkamer hebben. Tenminste, dit is slim en ook nog eens goed voor het milieu. Wil je weten waarom? Tegenwoordig is er namelijk een opkomst in het gebruiken van een blok zeep gaande. Shampoos schijnen niet altijd even goed te zijn voor het milieu en daarom is er een nieuwe trend in de markt. Het gebruiken van een blok zeep kan zeker makkelijker worden gemaakt, want de vraag is natuurlijk wel waar je zo’n blok neerlegt na het douchen. Hiervoor heb je zeepzakjes. Daarnaast kun je het blokje zeep in het zakje houden en jezelf daarmee wassen tijdens het douchen. Wat zijn de voordelen ervan en wat is een zeepzakje nu eigenlijk? In deze blog lees je waarom je in 2022 zeepzakjes in jouw badkamer moet hebben.

Wat is een zeepzakje?

Een zeepzakje maak je van een douche puff. Dis is een soort spons, gemaakt van tule. Dit wordt in elkaar genaaid met een koord. Hierdoor ontstaat er een soort bal, een puff dus. Een douchezakje is ideaal om een jezelf goed mee te wassen, maar ook je restant van de zeep in te bewaren. Door gebruik van zeepzakjes kan er ook voor worden gezorgd dat er minder plastic afval komt. Shampooflessen zijn namelijk niet zo goed voor het milieu.

Wat zijn de voordelen van een zeepzakje?

Het gebruiken van zeepzakjes kent vele voordelen. Het is niet voor niets zo dat meer en meer mensen deze in hun douche hebben hangen. Hieronder zijn de belangrijkste voordelen omschreven.

  • Geen glijpartijen meer voor jou!
  • Zeepzakjes zijn gemaakt van kwalitatief materiaal
  • Je kan de hele zeep gebruiken
  • Het is beter voor het milieu

Allereerst is het natuurlijk heel fijn dat er door het zeepzakjes geen glijpartijen meer plaats zullen vinden. Het brengt namelijk veel meer grip met zich mee in tegendeel tot een normaal blok zeep. Deze laat je vaak glippen.

Het zakje gaat enorm lang mee omdat het gemaakt is van goed en kwalitatief materiaal. Daarnaast kun je het in de wasmachine doen waardoor het ook niet vies wordt.

Het is hiermee makkelijker om kleine restjes zeep te gebruiken. Deze zijn vaak lastig te gebruiken, maar doordat je altijd grip houdt door het zakje kun je optimaal gebruik maken van alles wat één blok te bieden heeft.

Het is beter voor het milieu. Flessen shampoo worden gemaakt van plastic. Dit is niet heel milieubewust. Ook is er recent ontdekt dat er in shampoo een soort plastic deeltjes zitten, ook wel microbeads genoemd. Dit is ook niet goed voor het milieu en daarom is het naast handig ook essentieel dat we meer zeepzakjes gaan gebruiken.

Waar kun je zeepzakjes krijgen?

Zeepzakjes kun je op veel plekken vinden. Offline kun je ze bij je plaatselijke warenhuis of drogist vinden. Denk hierbij aan de Hema of de Etos. Ook online zijn er veel websites waar je ze kunt bestellen. Er zijn diverse websites die zich specialiseren in producten voor in de badkamer. Bij vragen kun je hier ook terecht. Hopelijk is het jou na het lezen van deze blog duidelijk waarom jij zeepzakjes in jouw badkamer moet hebben voor 2022.