Mirjam Mooijman
Image default
Bedrijven

Wat is een raam met triple glas?

Zoals misschien voor de hand liggend, bevat triple glas drie glasplaten in een gesloten frame, net zoals dubbele beglazing er twee bevat. Tussen elke ruit bevindt zich een zak met lucht of inert gas, zoals argon; argon is zwaarder dan lucht en werkt als isolator voor zowel geluid als warmte. De derde ruit halverwege tussen de binnen- en buitenruiten van dubbele beglazing creëert twee luchtsluizen die de energieprestaties van gewone dubbele beglazing met ongeveer 50% verbeteren.

 

De energie-efficiëntie wordt verder verbeterd

 

De energie-efficiëntie wordt verder verbeterd door variabelen zoals het type lucht of gas dat wordt gebruikt in de ruimte tussen de ruiten, afstandsstaven met warme randen rond de omtrek om thermische bruggen te verminderen en een andere coating op het glas om energieverlies van binnenuit te verminderen. De frames zelf hebben ook een grote invloed op de algehele prestaties (evenals de isolatie). Pas op voor geïsoleerde kozijnen met een goede luchtdichtheid.

 

Is drievoudige beglazing van Glasdiscount beter dan dubbele beglazing?

 

De ruwe methode om de energieprestaties van ramen te vergelijken, is om de U-waardemeting te gebruiken, net als bij muren, vloeren en daken. Glasfabrikanten beheersen de kunst van het coaten en kleuren van glas met allerlei afwerkingen die de warmte binnen kunnen houden, ongewenst zonlicht kunnen wegnemen, verblinding kunnen verminderen en zelfs zelfreinigend kunnen zijn. Het nettoresultaat van deze glastechniek betekent dat de U-waarden van beglazing drastisch zijn verlaagd. Bestel het glas bij een specialist als Glasdiscount en ben van de beste kwaliteit verzekerd.