Mirjam Mooijman
Image default
Woning en Tuin

Wespen lokken en vangen

Ook al is het pas lente, er vliegen toch al heel wat wespen rond! Vanwege de zachte winter zijn er nu namelijk meer wespen. En in de zomer worden het er nog meer! Je wil natuurlijk niet dat je barbecue, feest of diner verstoort wordt door deze lastpakken? Begin daarom alvast met het vangen van deze wespen, zodat jij weer van het heerlijke weer kunt genieten!

Wespen lokken en vangen

We weten allemaal dat wespen gek zijn op zoetigheden. Daarmee kun je ze dus gemakkelijk lokken en vervolgens vangen! En de ideale manier om dit zelf te doen is natuurlijk met de alom bekende limonadeval. Hoe je deze maakt? We leggen het hier uit:

  1. Snijd de bovenkant van een plastic fles af. Leg deze omgekeerd in de fles en tape het stuk goed vast.

  2. Vul de fles met een zoete vloeistof, zoals limonade.

  3. Plaats de wespenvanger op een plek waar veel wespen komen. Zet de val echter niet op je tuintafel! Houd hem ver van de plek waar je zelf verblijft.

  4. Leeg de limonadeval dagelijks. Op wespenlijkjes komen weer andere wespen af. Ze willen hun zusjes helpen.

  5. Vul de limonadeval na het legen opnieuw met limonade. Zo kun je honderden wespen vangen.

Gegarandeerd dat je hier een aantal wespen mee gaat vangen!

Wat te doen bij een wespenplaag?

Natuurlijk zal deze val je niet helpen als je last hebt van een wespenplaag. Dan is het zaak dat je uitzoekt waar het wespennest zich bevindt. Als het nest niet in de weg zit, is het namelijk slimmer om het gewoon te laten zitten. En als het wel op een vervelende plek zit, moet er bekeken worden of het gaat om een klein, of groot wespennest. Een kleiner nest is namelijk gemakkelijker te verwijderen dan een groot wespennest.

De wespen verwijderen

Kun je de wespen zelf niet meer aan? Of heb je een wespennest bij jouw woning of bedrijfspand aangetroffen? Dan is het slim om een erkende ongediertebestrijder in te schakelen! Dan weet je zeker dat de wespen snel verwijderd worden en dat het op een veilige en professionele manier gebeurd. Op Wespennestverwijderen.com vind je direct de erkende ongediertebestrijder van jouw regio. Zo is jouw wespen probleem zo snel mogelijk opgelost!

https://wespennestverwijderen.com/wespennest-verwijderen