Mirjam Mooijman
Image default
Woning en Tuin

Zonnepanelen kopen: waarom is dit verstandig?

Op het gebied van de aanschaf van zonnepanelen is er in Nederland sprake van een opwaartse trend. Een toenemend aantal Nederlanders kiest ervoor om zonnepanelen op een hellend of plat dak te installeren. De installatie van zonnepanelen heeft namelijk een grote meerwaarde waarvan veel mensen zich niet bewust zijn. Welke pluspunten heeft het plaatsen van zonnepanelen zoal? We hebben de grootste meerwaarde van zonnepanelen hieronder voor je op een rijtje gezet. Doe er uw voordeel mee en bespaar ook op uw eigen portemonnee en op het milieu.

 

Een aantrekkelijke energiebesparibg

Het grootste pluspunt van het gebruik van zonne-energie is de besparing op de energiekosten gemaakt wordt. Met een set van gemiddeld 12 tot 16 kunnen gemiddelde woningen tegenwoordig al energieneutraal gemaakt worden. Natuurlijk vereist het kopen van zonnepanelen een investering van uitzenden euro’s, maar dit bedrag wordt doorgaans in zo’n 6 tot 8 jaar terugverdiend. En nog sneller als u voor de aankoop aanspraak kunt maken op een subsidie van de gemeente waar u woonachtig bent.

 

Snel en vakkundig geïnstalleerd

Maakt u gebruik van een installatiebedrijf, dan worden de panelen snel en vakkundig voor u op het dak geïnstalleerd. Handige doe-het-zelvers kunnen dit ook zelf. Maar wilt u de garantie op precisiewerk, dan kunt u deze klus beter uitbesteden aan een expert.

 

Goed voor klimaat en milieu

Wie gebruikmaakt van zonne-energie draagt flink bij aan een schoner milieu en beter klimaat. Gezien de CO-doelen die de overheid gesteld heeft, is de keuze voor het (laten) aanbrengen van zonnepanelen een goede beslissing. Zo draagt iedereen een steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

 

Bekijk alle modellen nu

Qua soorten panelen is er veel mogelijk. Bekijk nu alle opties die er zijn en laat u verrassen door de energiebesparing die u gaat maken.