Mirjam Mooijman
Image default
Mode en Kleding

De beste plekken om een baby cadeau te kopen

Cadeautjes speciaal voor de geboorte van een baby zijn op veel verschillende plekken te vinden. Er is zelf zoveel keuze dat het lastig is om daar een goede selectie uit te maken. Wil je iets bijzonders geven als kraamcadeau, dan kan je je bijvoorbeeld online oriënteren. Er zijn heel veel artikelen over geschreven, zoals deze met maar liefst 50 tips.

Wees goed voorbereid

Probeer je niet te laten overweldigen door het enorme aanbod. Als je eenmaal weet waar je ongeveer naar zoekt, dan wordt het steeds makkelijker om te vinden. Dan kom je uit bij een juwelier, een speciale winkel of een webwinkel. Vooral de laatste is zeker aan te raden, omdat je bij online shops de hele dag en nacht kunt bestellen. Er zijn geen openingstijden of locaties, geen parkeertarieven of andere dingen waar je rekening mee moet houden. En ook de voorraad is meestal van te voren te zien.

Cadeau voor de ouders

Uiteindelijk is het cadeautje niet zozeer voor de baby, maar voor de ouders. Het zegt eigenlijk ‘welkom op de wereld kleintje’ en laat aan de ouders zien hoe blij je bent met de geboorte van hun kleintje. Het is een hele bijzondere gelegenheid waar je zeker veel aandacht aan zou moeten schenken. Iets meenemen is dan het minste dat je kan doen.

  • Probeer er al een tijdje aan te denken, niet op het laatste moment
  • Vraag rond wat leuke kraamcadeautjes voor pasgeboren baby’s zijn
  • Schrijf je in voor verschillende nieuwsbrieven van leuke shops
  • Kijk rond bij blogs die over dit soort producten schrijven

Wat is origineel?

Van kleertjes en sieraden tot knuffelbeesten en slabbetjes, ze hebben het allemaal al gehad waarschijnlijk. Daarom wil je vast iets wat origineler is. Bijvoorbeeld een gepersonaliseerd baby armbandje of iets voor de moeder. Een verwenpakket of een mooi boek of luchtje. Iets wat ze kunnen dragen en bewaren voor later. Dan heeft het een extra betekenis en hebben ze er lang plezier van. Je hoeft dan niet bang te zijn dat het in de kast verdwijnt of wordt doorgegeven wanneer er een nieuwe baby in de omgeving wordt geboren.

Laat jouw cadeautje voor de baby opvallen

Heb je eenmaal iets leuks gevonden, laat het dan mooi inpakken. Een mooie geschenkverpakking is al het halve werk. Zeker als je er iets persoonlijks bij schrijft of vertelt. De kersverse ouders krijgen vast tientallen cadeaus en dan is het leuk om op te vallen tussen al die spullen. Een lief kaartje direct aan de baby gericht zullen zeker bewaren voor later en handgeschreven doet bijna niemand meer.

Je kan op internet leuke voorbeelden vinden van teksten die je kan gebruiken, of gedichtjes die doen het ook goed. Nee, het hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn, als je er maar moeite voor doet.

Laat je dus niet verrassen, doe wat onderzoek en dan heb je snel een bijzonder en uniek baby cadeau gevonden dat je online of gewoon in de winkel koopt.