Mirjam Mooijman
Image default
Mode en Kleding

Hoe koop je een waterdichte regenjas?

Hoe koop je een waterdichte regenjas?

Een goede waterdichte regenjas voor je kopen is heel eenvoudig, zolang je maar weet waar je op moet letten. Er zijn veel verschillende soorten regenjassen zoals een rains regenjas, maium lange regenjassen en dergelijke. Elk type regenjas kan verschillende vormen, maten en kenmerken hebben. Om een ​​optimale regenjas te vinden die het beste bij je past, moet je deze checklist volgen. Controleer eerst de stof van de regenjas. Probeer het gewicht te voelen en kijk naar de verschillende functies in het ontwerp. Bedenk goed hoe lang je de regenjas wilt hebben. Ten slotte moet je de afwerking van de regenjas controleren. De meeste regenjassen zullen niet perfect zijn. Het belangrijkste is dat je volledig kunt bepalen of die regenjas je kan voorzien in alle essentiële benodigdheden die je nodig hebt voor die specifieke kleding.

Controleer de stof

Een regenjas dames en heren zijn er in veel verschillende stijlen en designs. Binnen deze stijlen vindt je ook verschillende soorten stoffen die worden gebruikt om regenjassen te maken. Let er bij een waterdichte regenjas op dat je de juiste stofsoort kiest. Voorbeelden van goede waterdichte stoffen zijn gore-tex, nylon, polyester, vinyl en PVC.

Voel het gewicht

Vanwege de verschillende stoffen die worden gebruikt voor het ontwerpen en vervaardigen, kunnen regenjassen verschillende gewichten hebben. Een regenjas gemaakt van gore-tex zal superieur licht zijn in vergelijking met een regenjas gemaakt van bijvoorbeeld vinyl en PVC. Gewicht is een grote factor die je moet bepalen, omdat het zal bijdragen aan hoe comfortabel je je zal voelen tijdens het dragen van die regenjas. Dit is uiterst belangrijk om te overwegen als je een regenjas koopt voor werkdoeleinden. Zwaardere regenjassen kunnen ervoor zorgen dat je minder mobiel bent en zijn niet ideaal als je je snel moet verplaatsen. Daarnaast kan het ook erg vermoeiend zijn om zware regenjassen te dragen, vooral voor lange uren.

Overweeg de functies

Elk type regenjas heeft een specifiek ontwerp. Sommige regenjassen, zoals poncho’s en jasregenjassen, zullen bijvoorbeeld korter zijn dan andere gevoerde of winterregenjassen. Poncho’s hebben echter weinig tot geen zakken in het ontwerp, wat het tegenovergestelde is van regenjassen met jassen. Sommige regenjassen, zoals een gevoerde regenjas, zijn aanzienlijk dikker dan een eenvoudige regenjas van vinyl. Dit zijn functies die erop gericht zijn je verschillende toepassingen voor die specifieke regenjas te bieden. Probeer een regenjas te kiezen die een aantal specifieke kenmerken heeft die perfect passen bij de reden waarom je hem koopt.

Analyseer de afwerking

Als je de afwerking van een regenjas analyseert, krijg je informatie of de kleding van hoge of lage kwaliteit is. De manier waarop het is genaaid, hoe de textuur van de stof aanvoelt en de stevigheid van de hoeken geven je een idee hoe veerkrachtig die regenjas zal zijn. Bij een goede regenjas zijn de draden vaak stevig in de stof genaaid. Bovendien zullen de randen van de regenjas niet scherp en ruw zijn. Goed genaaide kleding is beter bestand tegen scheuren, daarom moet je dit aspect van regenjassen controleren.