Mirjam Mooijman
Image default
Vervoer en transport

Frigo Group: úw partner als het om transport gaat!

In 1973 werd Frigo Group opgericht door Hein van Elderen. Vanaf het begin is duurzaamheid belangrijk bij deze specialist op het gebied van (diepvries)opslag en -vervoer. Van Elderen, van huis uit agrariër, heeft aan zijn dochters meegegeven dat respectvol en zuinig omgaan met natuur, dieren en mensen dé weg is naar een gezond bedrijf. Die dochters staan nu aan het roer, samen met hun partners. Frigo heeft de volgende certificaten: IFS Logistics, Skal en AEO. Voor de jaarlijkse test ter verlenging van de certificaten slaagt Frigo keer op keer met vlag en wimpel. Aanvullend zorgen de medewerkers van Frigo zelf voor de halfjaarlijkse check van de voedselveiligheidseisen. Belangrijke punten hierbij zijn een gegarandeerde temperatuur en een automatische storingssignalering.

Goederen die Frigo Group transporteert en opslaat zijn onder meer fruit, groenten, ijs, patat frites, vis en vlees. De voorraden komen deels uit het buitenland. Ook gaan er ladingen vanuit Nederland de grens over. Sommige producten worden in het vrieshuis bewaard bij een temperatuur van -26 graden Celsius, oftewel diepgevroren. Ander waar blijft in goede conditie bij +5 graden Celsius. Een branche waar Frigo veel mee samenwerkt is brood, gebak en desserts. Bakkers vanuit heel Nederland laten het gekoeld transport al jaren over aan Frigo Group. Er wordt zo efficiënt en snel mogelijk geladen en gelost; een constante temperatuur is noodzakelijk om de kwaliteit van de broodproducten op het hoogste niveau te houden. Net als bij andere bedrijven vinden bij Frigo veel dagelijkse handelingen plaats door computers en machines. Toch is ‘de mens’ onmisbaar. Met name in het contact met de klant. Dat verloopt persoonlijk, open en eerlijk bij Frigo.

De medewerkers zullen als groep altijd een essentiële schakel blijven. En juist op die werknemers kunt u rekenen als u zaken doet met Frigo Group. Ze zijn allemaal uitstekend op elkaar ingespeeld en nemen hun werk uitermate serieus. Uit de vele jarenlange klantrelaties blijkt dat de menselijke maat van Frigo zeer gewaardeerd wordt.

https://www.frigogroup.com/