Mirjam Mooijman
Image default
Dienstverlening

Gouden trouwringen die je draagt met een goed gevoel

Ben je op zoek naar gouden trouwringen? Je kunt nu ook kiezen voor een gouden ring waar rekening is gehouden met mens en milieu. Bij Bijzondere Trouwringen kun je fairmined of eco gold trouwringen vinden. Fairmined gold komt uit Zuid-Amerika en is nieuw gedolven goud dat wordt verkregen onder strenge regels omtrent mens en milieu. Hier wordt gelet op de veiligheid en arbeidsomstandigheden. De delvers van goud hebben voor het winnen van het goud een eerlijk loon ontvangen met daarbij een premie die ze kunnen gebruiken voor hun woongemeenschap. Ook is de milieubelasting minimaal geweest omdat er geen kwik gebruikt is voor het zuiveren van goud.

Eco gold

Naast Fairmined gold kun je ook kiezen voor eco gold dit is goud dat gerecycled is. Hierbij kun je denken aan oude sieraden of goudafval dat afkomstig is uit allerlei branches. Juweliers kopen dit goudafval op. Dit verloopt via strikte regels, waardoor de afkomst van het goud te achterhalen is. Goudafval wordt ook wel sloopgoud genoemd en wordt omgesmolten met moderne technieken. Met de methode cuppelatie kan onedel metaal van edel metaal gescheiden worden. Hierna wordt het goudgehalte bepaald en worden verwerkt tot baren, draad of goudkorrels. Met dit eindproduct worden de gouden trouwringen vervaardigd. Wanneer je kiest voor het gebruiken van een oud sieraad heeft dit als voordeel dat je herinnering aan die persoon bij je draagt en hoef je het milieu niet te belasten. Daarnaast ben je minder geld kwijt voor de kosten van je ring, omdat je zelf het goud aanlevert. Wanneer je dagelijks een trouwring wil dragen is goud een goede keuze omdat dit een zeer sterk edelmetaal is waar je een leven lang plezier van kunt hebben.

Wensen bespreken

Bijzondere Trouwringen heeft een brede collectie trouwringen die je online kunt bekijken. Deze zijn ontworpen door een echte goudsmid. Deze ringen zijn voorbeeld ringen die je nog aan kunt passen naar je persoonlijke wensen. Om je voorkeuren te bespreken kun je het beste een afspraak maken op een van de twee locaties in Veenhuizen of Amersfoort. Voor trouwringen amersfoort kun je op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur zonder afspraak langskomen. Voor de overige dagen dien je een afspraak te maken.

https://www.bijzonderetrouwringen.nl/