Mirjam Mooijman
Image default
Dienstverlening

Hoe ik mijn servicekosten teug kreeg van Airbnb

Een paar weken geleden zag ik ergens op het nieuws dat Airbnb dubbel servicekosten vraagt. Daar dacht ik in eerste instantie niet zoveel van, want servicekosten aan de huurder en de verhuurder klinkt logisch toch?

Maar als je er goed over nadenkt is het helemaal niet zo heel erg logisch. En dat vond de Nederlandse rechtbank (blijkbaar) ook. Het is namelijk helemaal niet toegestaan om dubbel servicekosten in rekening te brengen.

Honderden euro’s aan betaalde servicekosten

Toen ik dat hoorde ben ik meteen gaan kijken wat ik aan servicekosten terug zou kunnen krijgen.

Ik ben een groot fan van reizen en heb in het verleden meer dan eens gebruik gemaakt van Airbnb. In de laatste jaren heb ik zeker 5 keer gebruikt gemaakt van de service van Airbnb. Na wat speurwerk in mijn Gmail heb ik alle oude bonnetjes naar boven weten te halen.

Wat blijkt?

Van al mijn keren dat ik Airbnb heb gebruikt heb ik in totaal €354,- aan servicekosten betaald.

De volgende uitdaging is natuurlijk dat geld terug krijgen.

Geld terugkrijgen van Airbnb

Na wat zoekwerk op Google kwam ik erachter dat er een aantal partijen zijn die me bij deze opdracht konden helpen. Uiteindelijk ben ik bij servicekostenterug.nl uitgekomen om mij te helpen. Als jij hen ook wilt inzetten kan je hier jouw: servicekosten terugvorderen van airbnb.

De advocaat die de claim leidt voor servicekostenterug.nl is mr. Adriaan de Gier. Hij heeft eerder met mega zaken gewerkt, zoals met de Fortis claim met daarin een schikking meer dan een miljard euro. Je kan makkelijk via de website je gegevens achterlaten en je betaalt niks zolang je niks terug krijgt.

Ze werken op basis van no cure no pay en een percentage van het bedrag dat je terug krijgt. Je betaalt dus pas op het moment dat je ook echt daadwerklijk wat krijgt.