Mirjam Mooijman
Image default
Geschenken

Je werknemers waardering tonen met unieke personeelsgeschenken

Bent u een werkgever en wilt u uw werknemers graag verrassen met een leuk geschenk? Bijvoorbeeld omdat u uw werknemers gemotiveerd en tevreden wilt houden? Omdat uw werknemers een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en u ze wilt bedanken? Of omdat u binnenkort samen met uw medewerkers een bedrijfsjubileum wilt vieren? Dan zult u veel aan deze blog over geschenken voor werknemers hebben. In deze blog geven wij u namelijk een aantal tips en ideeën voor een uniek, leuk en persoonlijk relatiegeschenk voor medewerkers. Met de onderstaande geschenken versterkt u de band met uw collega’s, toont u uw waardering voor uw collega’s en verbetert u het bedrijfsimago van uw zaak. 

Waar moet u aan denken bij het uitzoeken van een personeelsgeschenk? 

Het uitzoeken van geschenken voor werknemers is zo makkelijk nog niet. U wilt namelijk dat iedereen blij is met zijn/haar geschenk, maar tegelijkertijd heeft iedereen weer andere interesses. En wat is een geschikte gelegenheid om een personeelsgeschenk te geven? Met de onderstaande tips en ideeën helpen wij u met het uitzoeken van de perfecte attentie voor uw medewerkers. 

  1. Haak in op speciale dagen

Wilt u een unieke en persoonlijke verrassing organiseren voor uw medewerkers? Dan is het leuk om in te haken op speciale dagen door heel het jaar. Denk bijvoorbeeld aan de dag van de ondernemer, de dag van de zorg, complimentendag en de dag van de secretaresse. Deze gelegenheden zijn een goed moment om uw medewerkers eens extra in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor hun harde werk van het afgelopen jaar. Dit voelt meteen ook veel persoonlijker, aangezien deze dag dan speciaal in het teken staat van uw medewerker(s).  

  1. Maak herinneringen met een leuk teamuitje

Wanneer u aan een personeelsgeschenk denkt, denkt u waarschijnlijk allereerst aan iets tastbaars. Een personeelsgeschenk hoeft echter helemaal niet tastbaar te zijn om een onvergetelijke indruk op uw medewerkers achter te laten. Kies in plaats van een tastbaar cadeau eens voor een belevenis cadeau: een teamuitje met het hele team of een cadeaubon waarmee uw medewerkers zelf een dagje uit kunnen plannen. Op deze manier zal de relatie tussen uw medewerkers onderling ook verbeteren wat weer kan leiden tot verhoging van de productiviteit.

  1. Geef het goede voorbeeld met een duurzaam personeelsgeschenk

Duurzaamheid is de laatste jaren een ontzettend belangrijk onderwerp in zowel de maatschappij als het bedrijfsleven. Met het geven van een duurzaam cadeau geeft u niet alleen het goede voorbeeld, maar verbetert u tegelijkertijd ook het bedrijfsimago van uw zaak. Een goed voorbeeld van een duurzaam cadeau is een Dopper: een hervulbare drinkfles die speciaal is ontworpen om plastic afval te verminderen. Uw medewerkers kunnen deze drinkfles zowel thuis als op de werkvloer gebruiken en het is zelfs mogelijk om de fles een persoonlijke touch te geven. Zo kun je de Dopper bijvoorbeeld bedrukken met uw bedrijfslogo of een speciale boodschap. 

Conclusie

Het uitzoeken van een personeelsgeschenk kan best lastig zijn. Echter gaat het vaak meer om het gebaar dan om het cadeau zelf. Zo kunt u een personeelsgeschenk persoonlijker maken door uw medewerkers spontaan te verrassen op een speciale dag of het cadeau te bedrukken met een persoonlijke boodschap. Bovendien kunt u in plaats van een tastbaar cadeau ook teamuitjes organiseren, een dagje uit waarop uw medewerkers elkaar en uzelf beter kunnen leren kennen.