Mirjam Mooijman
Image default
Sport

Makkelijk en snel fit worden? Ontdek sporten met EMS

Sta jij regelmatig urenlang in de sportschool te zwoegen om fit te worden? Vind je deze manier van sporten helemaal niet leuk en zou je graag willen dat je lichaam op een andere manier fit zou kunnen worden? Of heb je eigenlijk te weinig tijd om steeds weer naar de sportschool te gaan en hier een paar uur te spenderen? Dan is EMS training thuis wellicht wel een hele goede oplossing voor jou!

Wat is EMS training en kan ik deze training echt thuis uitvoeren?

Je hebt nu misschien een hoop vraagtekens boven je hoofd hangen omdat je je afvraagt wat EMS training precies is.

Elektrische spierstimulatie, dat is waar de afkorting EMS voor staat. Dit klinkt misschien heel vreemd en eng maar dat is het absoluut niet. Elektrische spierstimulatie wordt al zeer lang gebruikt en ingezet in de medische wereld. Vooral fysiotherapeuten en pijnspecialisten werken veel met deze methode. Spieren worden normaal gesproken aangestuurd door de hersenen. De hersenen geven elektrische impulsen af waardoor de spieren in beweging komen. De stimulatie van de spieren komt hierbij van binnenuit. Met EMS worden de spieren met elektrische impulsen middels een EMS apparaat met elektroden aangestuurd. De spieren herkennen de prikkeling en komen in beweging. De stimulatie van de spieren komt hierbij van buitenaf. Door tijdens een EMS training reguliere oefeningen uit te voeren worden de spieren zowel door de hersenen als door het EMS apparaat aangestuurd. De spieren worden dus extra geprikkeld. Reguliere oefeningen zijn bijvoorbeeld squads, lunges en sit-ups. Een training duurt maar 20 minuten en hoef je maar twee keer per week uit te voeren voor een optimaal resultaat. Met het EMS apparaat en toebehoren kan je EMS trainingen eenvoudig thuis uitvoeren.

Extra pondjes verliezen met EMS

Bijkomend voordeel is dat je tijdens een EMS training alle spiergroepen tegelijkertijd kunt aanspreken. Dit is tijdens een training in de sportschool niet mogelijk. EMS training is dus dubbel zo doeltreffend als een gewone training in de sportschool.

Met EMS training afvallen is ook zeer succesvol. Omdat je sneller resultaat boekt dan in de sportschool is deze vorm van sporten veel beter vol te houden. Gezonde voeding in combinatie met EMS training zorgt ervoor dat die extra pondjes eraf vliegen.

https://ikwilstimawell.nl/