Mirjam Mooijman
Image default
Dienstverlening

Verlicht chronische pijn veilig en natuurlijk met TENS

TENS is de afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie en is een doeltreffende, veilige en natuurlijke manier om chronische pijn te verlichten. TENS kan onder andere ingezet worden bij artritis, rugpijn, nekpijn, vleesbomen, artrose, fibromyalgie, menstruatiepijn, multiple sclerose en nog vele andere aandoeningen.

TENS neemt de oorzaak van de pijn niet weg, maar is uitstekend in te zetten om pijnklachten te verminderen. Pijnbestrijding via de TENS methode is wetenschappelijk bewezen en wordt in de praktijk veelvuldig ingezet door fysiotherapeuten en pijnklinieken om alle soorten chronische pijnklachten te verlichten. Naast het bestrijden van chronische pijn kan de TENS methode ook ingezet worden om pijn tijdens de zwangerschap en de bevalling te verlichten.

Prikkeling van de zenuwen d.m.v. elektrostimulatie

Met het TENS apparaat kan je zelfstandig, in je eigen omgeving en iedere dag je pijn bestrijden. Naast het verminderen van de pijn kan TENS er ook voor zorgen dat het gebruik van pijnstillende tabletten sterk verminderd.

Door elektrische prikkeling, ofwel elektrostimulatie, worden de zenuwen geprikkeld. De veilige en zachte elektrische stroompjes bereiken de zenuwen via elektroden pleisters op de huid. Het TENS apparaat geeft de stroomstootjes af naar de pleisters, de pleisters zijn via snoertjes verbonden aan het TENS apparaat.

Belangrijke effecten van het prikkelen van de zenuwen met stroomstootjes zijn:

  • Er treed een verstoring op van de zenuwpijn geleiding, door deze verstoring ervaar je minder pijn
  • Door elektrische prikkeling van de zenuwen worden de hersenen gestimuleerd om endorfine aan te maken. Endorfine is een lichaamseigen, hormonale pijnstiller
  • Een spierontspannende werking

Zeer gebruiksvriendelijk apparaat

Alle TENS apparaten zijn klein en licht van gewicht. Hierdoor kan je niet alleen thuis maar ook op vakantie of onderweg gebruik maken van de TENS pijntherapie. Daarbij zijn de TENS apparaten zeer gebruiksvriendelijk. De bediening van het apparaat is eenvoudig en elk apparaat is uitgerust met een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Wil je meer informatie over TENS of wil je een TENS apparaat huren of kopen? Op de website van Tens.nl is alle informatie over de TENS apparaten te vinden en worden verschillende apparaten aangeboden.

https://tens.nl/