Mirjam Mooijman
Image default
Mode en Kleding

Waar let je op bij het kiezen van de juiste herenschoenen als je gaat trouwen?

Het trouwpak zit als gegoten? Perfect, dan ontbreken alleen nog de bijpassende trouwschoenen. De bruidegom van vandaag kent immers het effect van het juiste schoeisel en wil schitteren als een echte ster met aan zijn arm zijn stralende mooie bruid. De zomermaanden zijn over het algemeen de meest geboekte maanden voor een bruiloft. Maar op de dag der dagen trekt niet alleen de bruidsjurk alle blikken naar zich toe, maar ook de bijpassende accessoires. Terwijl de schoenen van de bruid vaak verborgen blijven onder een prachtige jurk, kan het schoeisel van de bruidegom hét verschil maken.

Gentleman van top tot teen

Durf je écht te schitteren? Wil je iets heel speciaals voor jullie grote dag? Of je nu trouwt in een klassiek pak, smoking of moderne outfit, de keuze van je schoenen moet met net als de outfit met heel wat zorg worden gemaakt als je gaat trouwen. De klassieke schoenen voor de bruidegom zijn natuurlijk zwart en misschien ook nog wel hoogglanzend gepoetst. Gelukkig is er tegenwoordig veel meer keus dan alleen zwart, bruin of wit als je gaat trouwen. Voor de echte durfal zijn er nu ook gekleurde en bonte modellen te koop.

Naast het ontwerp speelt natuurlijk ook de pasvorm een centrale rol. Zorg ervoor dat de schoenen perfect passen op de grote dag zelf. Loop ze daarom ruimschoots voor de trouwdag goed in. Zodat je voeten op de mooiste dag van je leven gewend zijn aan het nieuwe model aan je voeten. Het zou immers zonde zijn als je niet samen met je lieftallige bruid kunt zwieren op de dansvloer.

Mannen moeten ook nadenken over de keuze van de juiste kousen! Lange, donkere kousen lijken vaak de juiste keuze. Vooral als je kiest voor standaard en veilig. Kies je voor kleurrijke schoenen als je gaat trouwen, dan mag je best kleur bekennen ook in je kousen. Houd er in ieder geval rekening mee dat het blote been in geen geval zichtbaar mag zijn.

Conclusie

In principe blijft de keuze van de juiste herenschoenen natuurlijk uiteindelijk altijd een kwestie van je eigen smaak. Toch is het ook aan te raden de individuele schoenwensen op zijn minst af te stemmen op die van de dame met wie je je leven gaat delen. Bruid en bruidegom vormen immers ook een visuele eenheid.