Mirjam Mooijman
Image default
Mode en Kleding

Waarom veel betalen voor je handtas?

Tassen zijn je verlengstuk, en kunnen je sociale, economische, en zelfs mode status beschrijven. Het is een zeer zichtbaar accessoire, en daarom draait een hele mode-industrie in de eerste plaats om tassen. Je hebt vast wel eens gehoord over Louis Vuitton of Michael Kors tassen, en hoe belangrijk die voor sommige mensen zijn. Ze zijn gewild bij dokters, professoren, bij CEO’s, en zelfs bij eenvoudige lieden die zich ze duidelijk niet kunnen veroorloven. Ze zijn een status, en mensen hebben altijd de snelste manier gezocht om op de een of andere manier op de sociale ladder te klimmen.

Beroemdheden gebruiken ze om hun status te tonen, hetzij omdat ze er reclame mee maken voor een bepaald merk, hetzij gewoon omdat ze een mooi accessoire zijn – hoe dan ook, ze zenden een sterke boodschap uit, vooral in deze tijd waarin alles op de rode loper geanalyseerd wordt. Als we kijken naar modehoofdsteden van de wereld, zoals New York, of Parijs, zien we dat de duurste winkels eigenlijk die zijn die gewijd zijn aan tassen, waar de prijzen variëren van duur tot een klein fortuin betalen. Een tas kan gemakkelijk een mode-imago vernietigen, of creëren.

Is het de moeite waard een namaak tas te kopen?
Het eenvoudigste, en het beste antwoord is – nee. Veel vrouwen maken geen onderscheid tussen echte en namaak, maar je kunt het verschil gemakkelijk merken als je op de prijskaartjes kijkt. Bovendien is de tas een persoonlijk statement, wat betekent dat het een keuze is, en daarom is het veel beter om een mooie tas te kopen die je je kunt veroorloven, dan een replica van iets dat buiten je prijsklasse ligt.

Het zal veel erger zijn als je ontdekt wordt omdat je een namaak voor een origineel probeert te laten doorgaan, dan als je gewoon toegeeft dat je je de Birkin van dit seizoen niet kunt veroorloven. De beste manier om een tas te kiezen is door jezelf te zijn, wat eigenlijk een advies is dat op elk aspect van je leven kan worden toegepast, en hoe meer je dat omarmt, hoe beter je je zult voelen.