Mirjam Mooijman
Image default
Zakelijk

ZZP’er in de zorg? Hier zijn 3 tips voor je administratie

Sommige ZZP’ers hebben het drukker dan andere ZZP’ers. Wat wel vaststaat, is dat je sowieso de administratie moet doen. Dat wordt ook wel boekhouden genoemd. Boekhouden is een taak die goed moet gebeuren, omdat het belangrijk is voor de Belastingdienst. Het is dus van belang dat je weet wat je moet bijhouden en hoe je het moet bijhouden. Als je moeite hebt met boekhouden, dan ben je hier op het juiste adres. Hieronder kan je namelijk drie tips vinden die jou kunnen helpen met jouw administratie.

 

Online boekhoudprogramma 

 

Het wordt ZZP’ers heel erg aangeraden om een online boekhoudprogramma te gebruiken. Dit is een programma waarin je alle zaken omtrent de administratie kan verwerken. Het voordeel hiervan is dat je alle informatie bij elkaar hebt. Je kan overigens ook gelijk zien wat jouw omzet is en welke kosten je hebt. 

 

Het is mogelijk om foto’s te maken van de bonnen. Het gaat dan natuurlijk om bonnen die bedoeld zijn voor jou als ZZP’er. Deze bonnen kan je vervolgens in een applicatie verzamelen waardoor het boekhouden een stukje makkelijk wordt. Als je verschillende klanten hebt, kan je ook de uren registreren. Zo creëer je een mooi overzicht van de gewerkte uren en weet je precies hoe lang je hebt gewerkt voor welke klant. 

 

Combineren met boekhouder

 

Heb je een boekhoudprogramma, maar kom je er niet echt verder mee? Dan kan je dit combineren met een boekhouder die jou kan ondersteunen bij jouw administratie. Voor veel mensen is dit een ideale uitkomst, omdat zij met vragen zitten die ze niet kunnen stellen. Een boekhouder kan deze vragen echter wel beantwoorden, waardoor het heel aantrekkelijk is om een boekhouder in te schakelen.

 

Een boekhouder in Hilversum helpt jou eigenlijk met alles. Hier kan je goede afspraken over maken met de boekhouder. Het kan natuurlijk zijn dat je bij sommige zaken niet zoveel hulp nodig hebt. Over het algemeen waarderen mensen een boekhouder enorm bij de btw-aangiftes. Btw-aangiftes kunnen namelijk nog best wel lastig zijn. 

 

Facturen maken en versturen

 

Als ZZP’er is het natuurlijk wel de bedoeling dat de klanten betalen. Daarvoor zal je facturen moeten opstellen en deze vervolgens ook versturen naar de klanten. De facturen kan je uiteraard handmatig opstellen als je dat leuk vindt om te doen. Je kan de facturen echter ook automatisch maken in het boekhoudprogramma dat je gebruikt. 


Veel boekhoudprogramma’s hebben namelijk de mogelijkheid om een standaardfactuur aan te maken. Deze kan je telkens opnieuw invullen voor de desbetreffende klant. Deze facturen worden meteen verwerkt in jouw administratie. Dit betekent dat jouw boekhouder zorg dit ook gelijk ziet en dit ook meteen goed kan verwerken in de administratie.