Mirjam Mooijman
Image default
Vakantie

Beleef een heerlijke vakantie aan de Hollandse kust

Ons eigen land is een prachtig land om vakantie in te vieren. Het heeft ongelofelijk veel te bieden en is zeer divers. Neem bijvoorbeeld de kust. Nederland heeft een grote kustlijn met gezellige aangrenzende gemeentes. Je hoeft dus echt geen lange reis naar het buitenland te maken om te kunnen genieten van een heerlijke strandvakantie.

Heerlijk kamperen bij camping Le Parage

Een fijne camping in Noordwijk, een leuk dorpje aan de kust, is camping Le Parage van Sollasi. Deze camping ligt midden in de natuur, naast een groot duingebied en vlak aan het strand. Het strand waar deze camping naast ligt heet Langevelderslag. Dit strand is zeer breed en een echt familiestrand. Een dagje bruin worden in de zon, zwemmen in de zee, kitesurfen in de zee of een wandeling maken over het strand en in het duingebied, het kan hier allemaal.

Bij de strandopgang ligt een grote speeltuin om de kleintjes te vermaken en er zijn diverse eettentjes. Honden zijn welkom op het strand. Tussen 1 september en 1 juni mogen honden zelfs loslopen, na 1 juni tot en met 31 augustus geldt er een aanlijnplicht en moet hondenpoep opgeruimd worden. Wat verderop op het strand, tussen Noordwijk en Katwijk tussen afslag 25 en 26, mogen honden het hele jaar loslopen. 

Le Parage, de naam van de camping, betekend ‘streek achter de duinen’. Deze naam is zeer toepasselijk, zoals gezegd grenst de camping direct aan een groot duingebied, het natuurgebied ‘Hollands Duin’. De camping heeft zo’n 20 ruime plaatsen en is daarmee lekker kleinschalig. Een ideale plek dus om midden in de natuur tot rust te komen. Alle faciliteiten zijn aanwezig om een heerlijke vakantie te beleven.

Bungalowpark Sollasi

Naast camping Le Parage heeft Sollasi ook een bungalowpark bij Noordwijk, genaamd bungalowpark Sollasi. Het park is gelegen in het dorp Noordwijkerhout, dat naast Noordwijk ligt. Ook het bungalowpark ligt midden in de natuur, pal naast het grote Oosterduinse meer. De afstand naar het strand is vanaf het bungalowpark ongeveer hetzelfde als vanaf de camping.  

De bungalowhuisjes zijn met alle comfort ingericht en beschikken allemaal over een eigen tuin. Op het park zelf is genoeg vertier voor jong en oud.

Of je nu van kamperen houdt of liever in een huisje je vakantie viert, bij Sollasi zal je vakantie absoluut geweldig zijn!

https://www.sollasi.nl/