Mirjam Mooijman
Image default
Banen en opleidingen

Gaat u de opleiding medisch pedicure volgen?

Wilt u weten of de leukste opleiding medisch pedicure iets voor u is? Dan is het raadzaam informatie omtrent de opleiding in te gaan winnen. Een opleiding tot pedicure is iets anders dan de opleiding medisch pedicure. Bij de opleiding medische pedicure wordt namelijk de focus gelegd op het behandelen en voorkomen van medische aandoeningen aan de voet. Het volgen van een opleiding is niet niks. Het is daarom begrijpelijk dat u zich graag eerst goed inleest alvorens u zich aanmeldt voor de opleiding. Doe uw huiswerk goed en vind alle antwoorden op uw vragen omtrent de opleiding medisch pedicure.

Onderscheid uzelf als medisch pedicure

Zoals gezegd is de opleiding medisch pedicure anders dan de opleiding cosmetisch pedicure. Een logisch verschil aangezien de werkzaamheden in de praktijk ook heel verschillend zijn. De cosmetisch pedicure houdt zich enkel bezig met het mooi maken van de voeten. Als medisch pedicure heeft u daarentegen de taak medische aandoeningen aan de voeten te behandelen dan wel te voorkomen. Wanneer u de opleiding medisch pedicure heeft gevolgd, onderscheidt u zichzelf van de cosmetische pedicures. Deze onderscheiding heeft tot gevolg dat u breed inzetbaar bent en samenwerkingen met artsen in het verschiet liggen. Wilt u zich graag inzetten voor de gezondheid van andermans voeten? Volg dan de opleiding medisch pedicure.

De inhoud van de opleiding

De opleiding medisch pedicure is een veelzijdige opleiding. Het betreft een opleiding waarbij zowel praktijklessen als theorielessen veelvuldig aan bod komen. De opleiding medisch pedicure duurt in beginsel tien maanden. Gedurende deze tien maanden leert u alles over de mogelijke aandoeningen die een voet kan hebben. U kunt hierbij denken aan reumatische voeten, maar ook mensen met diabetes kunnen veel last hebben van u voeten. Daarnaast kan ook ouderdom een rol spelen in het ontwikkelen van voetproblemen. We kunnen dus wel stellen dat u met heel uiteenlopende voetbehandelingen te maken zult krijgen. Na de opleiding medisch pedicure bent u in ieder geval in staat al deze mensen verder te helpen.