Mirjam Mooijman
Image default
Beauty en verzorging

Het gebruik van rijstwater laat je krullen stralen

Om je haar meer vitaliteit en glans te geven, kun je werken aan de structuur van het zichtbare gedeelte en de gezondheid van het haarzakje waarin je haar groeit. Gefermenteerd rijstwater heeft een positieve invloed op beide onderdelen, waardoor het aan zowel steil haar als krullen de ultieme boost geeft. Rice Up! Rijstwater brengt dit traditionele recept uit China bij ons op de markt om krullenbollen en mensen met steil haar te helpen stralen.

Herstel dof en futloos haar

Je haar bestaat uit een kern die wordt beschermd door een oppervlaktelaag van haarschubben. Deze liggen net als dakpannen over elkaar heen. Als je haarschubben sterk en gezond zijn, dan kunnen ze zich openen en vocht opnemen. Dit proces zorgt ervoor dat je haar er sterk en glanzend uitziet. Haarschubben raken beschadigd door bijvoorbeeld het gebruik van een stijltang, of haarverf met ammoniak. Je haar gaat er dan dof en futloos uitzien en je krullen kunnen verdwijnen. Je kunt rijstwater gebruiken om de structuur van je krullen te herstellen.

Hou je haarzakjes gezond

Een haar begint bij de wortel die zich in een haarzakje bevindt. Dit zakje bevat veel kleine bloedvaten die de voedingsstoffen leveren, waarvan je haar gemaakt wordt. Er is een verschil in de structuur van steil haar en krullen, maar verder hebben ze dezelfde voedingsstoffen nodig. Rijstwater bevat een hele serie vitamines, aminozuren en mineralen die nodig zijn voor het groeien van je haar. Je hoofdhuid kan deze hulpstoffen opnemen en ze direct in vitaal nieuw haar omzetten. 

Bestel gemakkelijk online

Rice Up! Rijstwater is ontwikkeld voor mannen en vrouwen die het belangrijk vinden om goed voor hun haar te zorgen met natuurlijke producten. Op de website kun je simpelweg een enkele fles bestellen, of misschien is er een pakket met rijstwater voor krullen dat nog beter bij jou past. Er zijn verschillende aanbiedingen waarin essentiële oliën worden gecombineerd met rijstwater om het beste resultaat te krijgen voor krullen, of andere soorten haar.