Mirjam Mooijman
Image default
Beauty en verzorging

Met welke 3 populaire methodes kun je zelf je tanden witter maken?

Methode 1: Waterstofperoxide

Wat is waterstofperoxide?

Waterstofperoxide is een chemische stof die vaak wordt gebruikt in tandenbleekproducten. Het staat bekend om zijn blekende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om vlekken en verkleuringen op de tanden te verwijderen. Hoewel waterstofperoxide effectief kan zijn bij het bleken van tanden, zijn er ook enkele nadelen en risico’s verbonden aan het gebruik ervan.

De schadelijke effecten

Waterstofperoxide kan schadelijk zijn voor het tandglazuur en het tandvlees. Bij langdurig of onjuist gebruik kan het de tanden gevoeliger maken en het tandvlees irriteren. Bovendien kan overmatig gebruik van waterstofperoxide leiden tot permanente schade aan het glazuur, waardoor de tanden brozer en kwetsbaarder worden voor tandbederf.

Methode 2: Tanden bleken met PAP

Wat is PAP?

PAP, wat staat voor ftalimidoperoxycapronzuur, is een relatief nieuw tandenbleek ingrediënt dat de laatste tijd steeds meer aan populariteit wint. Het is een mildere en veiligere optie in vergelijking met waterstofperoxide en belooft effectieve resultaten zonder de schadelijke bijwerkingen.

De voordelen van PAP

PAP heeft verschillende voordelen ten opzichte van waterstofperoxide. Het is vriendelijker voor het glazuur en het tandvlees, waardoor het risico op gevoeligheid en irritatie wordt verminderd. Bovendien is PAP minder agressief voor je tandglazuur, waardoor tanden bleken thuis veiliger wordt. Het biedt een effectieve oplossing voor het verwijderen van tandverkleuringen zonder de bijwerkingen van traditionele methoden.

Methode 3: Fysiek bleken met houtskool poeder

Houtskool poeder voor tanden bleken?

Houtskool poeder wordt soms gepromoot als een natuurlijke manier om tanden te bleken. Het idee erachter is dat het actieve koolstof in het poeder onzuiverheden en verkleuringen op de tanden absorbeert, waardoor ze witter lijken. Hoewel het gebruik van houtskool poeder een populaire trend is geworden, zijn er enkele belangrijke overwegingen die moeten worden gemaakt.

Het risico van glazuurerosie

Het gebruik van houtskool poeder om tanden te bleken kan leiden tot glazuurerosie. De korrelige structuur van het poeder kan kleine deeltjes bevatten die het glazuur van de tanden kunnen afschuren bij herhaaldelijk gebruik. Dit kan het glazuur aantasten en de tanden kwetsbaarder maken voor cariës en gevoeligheid.