Mirjam Mooijman
Image default
Beauty en verzorging

Salonwaardige Nagels Zelf Doen: BIAB DIY tips en tricks

Mooi verzorgde nagels zijn een belangrijk onderdeel van onze persoonlijke uitstraling. Nagelverzorging en nagelstyling zijn echter niet altijd even eenvoudig, vooral als je graag salonwaardige resultaten wilt bereiken. Gelukkig is er een oplossing die je in staat stelt om professioneel uitziende nagels thuis te creëren: Builder in a Bottle (BIAB). Maar BIAB nagels, wat is dat nou eigenlijk? – Polygelshop is de webshop op het gebied van BIAB nagels. In dit artikel delen we handige DIY tips en tricks om je te helpen bij het bereiken van perfecte BIAB-nagels.

Wat is Builder in a Bottle (BIAB)?

Builder in a Bottle, afgekort als BIAB, is een revolutionair nagelproduct dat speciaal is ontworpen voor het versterken en verlengen van natuurlijke nagels. Het is een hybride product dat de voordelen van zowel nagelverstevigers als nagelverlengingen combineert. BIAB wordt aangebracht als een gel, maar heeft de flexibiliteit van een traditionele nagelversterker.

Het grootste voordeel van BIAB is dat het de nagels aanzienlijk verstevigt zonder de schadelijke effecten van traditionele acrylnagels. Het is ook veel dunner dan traditionele gelnagels, waardoor het er natuurlijker uitziet en aanvoelt. Met BIAB kun je genieten van duurzame en prachtige nagels zonder je zorgen te maken over schade aan je natuurlijke nagels.

Stap 1: Voorbereiding

Het sleutel tot het creëren van salonwaardige BIAB-nagels is een goede voorbereiding. Begin met het zorgvuldig reinigen en ontvetten van je natuurlijke nagels. Verwijder alle oude nagellak en duw voorzichtig je nagelriemen terug. Zorg ervoor dat je nagels volledig droog zijn voordat je begint.

Stap 2: Aanbrengen van BIAB

  1. Breng een basislaag aan: Start met het aanbrengen van een dunne laag BIAB-basisgel op je nagels. Zorg ervoor dat je de nagelriemen en de vrije rand van je nagels bedekt. Deze basislaag helpt bij de hechting en versterking van de BIAB.

  2. Bouw de laagjes op: Breng vervolgens een dunne laag BIAB-gel aan op elke nagel. Je kunt meerdere dunne lagen aanbrengen om de gewenste dikte en sterkte te bereiken. Vergeet niet elke laag goed uit te harden onder een UV- of LED-lamp.

  3. Vorm en vijl: Nadat je de gewenste dikte hebt bereikt, kun je de nagels in de gewenste vorm vijlen. BIAB-gel is gemakkelijk te vijlen en te vormen, dus je kunt je nagels naar wens stylen. 

Stap 3: Afwerking

  1. Breng een topcoat aan: Nadat je tevreden bent met de vorm en de dikte van je nagels, breng je een glanzende topcoat van polygelshop aan. Dit geeft je nagels een mooie, gepolijste uitstraling.

  2. Hydrateer je nagelriemen: Vergeet niet om je nagelriemen te hydrateren met nagelriemolie. Dit houdt ze gezond en zorgt voor een nette uitstraling.

  3. Laat alles uitharden: Zorg ervoor dat je alle lagen goed laat uitharden onder de UV- of LED-lamp volgens de instructies van het product dat je gebruikt.

Stap 4: Onderhoud

Om je BIAB-nagels in optimale conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig nagelriemolie te gebruiken en je nagels te hydrateren. Vermijd ook agressieve chemicaliën en overmatig gebruik van je nagels om beschadiging te voorkomen.

Conclusie

Met Builder in a Bottle (BIAB) kun je salonwaardige nagels creëren zonder het comfort van je eigen huis te verlaten. Door de juiste voorbereiding, toepassing en nazorg te volgen, kun je genieten van duurzame, natuurlijk uitziende nagels die je zelf hebt gemaakt. Dus waar wacht je nog op? Ga snel naar polygelshop en ga aan de slag om de magie van BIAB-nagels zelf te ervaren!

https://www.polygelshop.nl/collections/biab-nagels-zelf-doen