Mirjam Mooijman
Image default
Aanbiedingen

Hoe kan je een zwembad het beste opruimen?

Hoe kan je een zwembad het beste opruimen?

Je hebt de hele zomer genoten van je eigen zwembad in de tuin, maar de temperaturen gaan weer naar beneden en de behoefte naar een zwembad worden minder. Dan is het tijd om het zwembad op te ruimen en leeg te laten lopen. Hier zal je wel de nodige aandacht aan moet besteden om te zorgen dat dit op een goede en veilige manier gedaan zal worden. Wil je het zwembad na een jaar weer gebruiken, dan is het ook van belang dat het zwembad schoon wordt opgeborgen. Lees snel verder als je wil weten hoe je frame zwembaden het beste kan opruimen. 

Het zwembad leeg laten lopen

Veel mensen laten het zwembad zomaar in de tuin leeglopen. Dit is een prima optie als er nog maar weinig water in het zwembad zit en je een dusdanig grote tuin hebt dat dit geen problemen zal opleveren. Heb je een erg groot zwembad en een kleine tuin? Dan is het af te raden om dit in de tuin te laten leeglopen, de tuin zal erg modderig worden en planten zullen overstromen met water. Een betere optie is het gebruiken van een tuinslang. Door een tuinslang in het zwembad te leggen en het andere uiteinde bij een afvoer kan er op een gerichte manier water afgevoerd worden. Dit proces duurt langer, maar is wel een stuk minder schadelijk voor de tuin. Let er wel op dat de stroming in de tuinslang blijft stromen, anders zal je aan het uiteinde van de tuinslang moeten zuigen om het water eruit te laten stromen.

Water uit het zwembad in de tuin

Heb je schoon zwemwater in het zwembad? Dan kan een gedeelte prima in de tuin gestroomd worden, let er dan wel op dat de tuin niet overstroomt. Heb je chloor gebruikt in het zwembad om het water zo lang mogelijk schoon te houden. Laat het water dan zeker niet stromen in de tuin, maar voer het gericht af in een afvoer. Gras en planten zullen het chloor uit het water namelijk niet waarderen en dit kan schade aan de wortels opleveren. Het water kan bijvoorbeeld afgevoerd worden met een tuinslang. 

 

http://www.uwbuitenspecialist.nl/