Mirjam Mooijman
Image default
Aanbiedingen

Kijkglas

Een controletoestel in de machine

Een controletoestel wordt ook wel een inspectietoestel of kijkglas genoemd. het woord kijkglas zegt het eigenlijk al; je kan door het glas kijken waardoor je gemakkelijk het niveau, de stroming en de aanwezigheid van bijvoorbeeld het product kunt zien. Op deze manier kun je gemakkelijk het proces volgen en inspecteren. Dit is voornamelijk een voordeel als je het proces al regelmatig moest controleren. Een kijkglas  is opgebouwd uit meerdere componenten; een stalen basisflens, een dekflens. De materialen zijn meestal gemaakt uit RVS. Maar, er zijn wel een paar punten waar je op moet letten. Het is namelijk verstandig om te controleren wat de druk en de temperatuur van de machine is. het zou namelijk zonde zijn als het kijkglas kapot gaat.

 

 

Dit zijn een paar aandachtspunten

Een kijkglas is ideaal voor het controleren van bijvoorbeeld het product. Maar het is wel zo handig dat je de juiste aanschaft, je wilt namelijk niet dat het glas sneller kapot gaat dan nodig. Het is mogelijk om te kiezen uit enkel of dubbelglas. Dubbelglas kan meer druk aan, maar als je producten wilt bekijken die niet veel druk uitoefenen is enkel glas voldoende. Controleer regelmatig het glas op slijtage, ieder kijkglas kan namelijk slijtage sporen hebben. Het is daarom verstandig om bij het bestellen van een kijkglas altijd een reserve kijkglas mee te bestellen. Een partij waar een kijkglas verkrijgbaar is, is Ebora. Deze partij heeft verschillende kijkglazen in hun assortiment.

 

Een kijkglas bestellen bij Ebora

Zoals we hier boven hebben beschreven zijn er een paar punten waar je over na moet denken, het is dan ook zeer belangrijk dat het juiste kijkglas aangeschaft wordt. Maar weet je nog steeds niet zo goed welke je nodig hebt? Geen probleem! Neem gerust contact op met een van de experts van Ebora. Ze helpen je namelijk graag verder, en beantwoorden al je vragen. Hierdoor weet je zeker dat je het juiste kijkglas aanschaft.

 

 

 

 

https://ebora.nl/