Mirjam Mooijman
Image default
Kinderen

Meer moedermelk voor je baby, hoe zorg je daar voor?

Moedermelk is zonder twijfel de basis voor het overleven van een baby’tje in de eerste maanden, en daarna. Veel moeders kampen echter met een tekort aan moedermelk, waardoor hun kindje niet alle nodige voedingsstoffen heeft om volop te groeien en te ontwikkelen.

Gelukkig bestaan er wel degelijk manieren om je moedermelkproductie kunt verbeteren. Naast allerhande basistechnieken zoals massage, voldoende rust en genoeg drinken en eten, zijn ook nog een aantal andere methodes de moeite waard. Welke dat zijn, lees je hier!

3 handige tips voor meer moedermelk

Moedermelk is iets geniaals. De inhoud en samenstelling van de melk wordt de hele dag door aangepast aan de behoeften van het kindje en dat maakt échte moedermelk onvervangbaar. Wil je de productie van je eigen moedermelk stimuleren, gebruik dan zeker onderstaande tips:

1. Drink borstvoedingsthee

Er bestaan heel wat verschillende soorten thee die de productie van borstvoeding bij moeders stimuleren. Deze theesoorten bevatten speciale, natuurlijke kruiden die bijvoorbeeld zorgen voor meer prolactine, het hormoon dat verantwoordelijk is voor de productie van moedermelk.

Kruiden en thee voor het geven borstvoeding is op verschillende plekken te verkrijgen, maar het is een goed idee om te kiezen voor een product van goede kwaliteit. Zo heeft de thee het gewenste effect én is het echt puur natuur!

2. Neem boezemvriendjes of andere natuurlijke kruiden

Daarbij bestaan er ook nog heel wat andere producten die je kunnen helpen om meer borstvoeding te produceren. Denk maar aan speciale kruidencapsules zoals Boezemvriendjes, die tal van natuurlijke kruiden en specerijen bevatten die een positieve invloed hebben op de natuurlijke productie van moedermelk.

Ook in dit geval is het beter om te kiezen voor een product van kwaliteit én in een iets hogere dosis. Let wel op dat je niet allergisch bent aan één van de ingrediënten en bespreek altijd het nemen van een supplement met je arts!

3. Manuele technieken voor meer borstvoeding

Ten slotte bestaan er heel wat andere technieken om de productie van je moedermelk een boost te geven. Denk maar aan afkolven, wat eigenlijk het zuigen van de baby nabootst en zo de natuurlijke productie van moedermelk stimuleert.

Je vindt ongelofelijk veel producten voor het geven van borstvoeding bij speciaalzaken en online winkels. Het resultaat is dat te weinig borstvoeding je niet meer tegen hoeft te houden om je baby het beste van het beste te geven!