Mirjam Mooijman
Image default
Aanbiedingen

Op deze dingen moet jij letten bij de aanschaf van een anker!

Elke boot heeft een anker nodig. Dit zorgt er namelijk voor dat een boot niet verder kan bewegen, en vast blijft liggen op een bepaalde plek in het water. Het kan best lastig zijn om het geschikte anker te vinden voor jouw boot, aangezien er best veel dingen zijn waar jij op moet letten. Heb jij twijfels over het anker van jouw boot, of welk anker jij moet hebben? In deze blog vertellen wij je op welke dingen jij allemaal moet letten! 

Wat voor boot heb je?

Om vast te stellen welk soort anker jij nodig hebt, is het handig om te weten welke boot je hebt. Bekijk de details van jouw boot: hoe zwaar en hoe groot is deze? Een anker kan erg zwaar zijn; als jij een lichte boot hebt met een zwaar anker kan dit verkeerd gaan. Het is dus logisch dat een klein, licht bootje een lichter anker nodig heeft dan een grote, zware boot. 

Het materiaal van het anker

Er zijn drie verschillende soorten materialen voor ankers: verzinkt staal, roestvrij staal en een mengsel van aluminium en magnesium. Van deze soorten is verzinkt staal de meest populaire. Dit is het goedkoopste materiaal, en het werkt goed in warme wateren. Ga jij varen in het Caribische gebied, of de Middellandse Zee? Dan heb jij een anker van verzinkt staal nodig. Kies jij in dit water voor roestvrij staal, dan is de kans aanwezig dat je anker zal gaan roesten. Dit wil je voorkomen, aangezien het ten koste gaat van de algemene kwaliteit van het anker. 

Als jij een hele lichte boot hebt, raden wij het aan om voor een anker te gaan dat gemaakt is van een mix van aluminium en magnesium. Dit zijn namelijk vrij lichte ankers, en dus geschikt voor een lichte boot. 

Boottotaal

Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van een anker, of heb jij hier nog vragen over? Op de website van Boottotaal kan jij je volledig laten informeren. Zij hebben verstand van alles wat er op het water gebeurd, zo ook recreatief varen. Je kan hier ankers kopen, maar ook al je vragen over dit product stellen. Via de website kan je gemakkelijk contact opnemen met één van de specialisten van Boottotaal. Zij helpen je graag met al jouw vragen. 

 

https://www.boottotaal.nl/