Mirjam Mooijman
Image default
Aanbiedingen

Wat te doen bij brandschade

Brandschade

Het zal je maar gebeuren, brand! Iets wat u absoluut niet wil meemaken! Ook een klein brandje kan al ontzettend vervelende gevolgen hebben binnen uw woning. Wat dacht u van roet op muren en plafonds of de indringende brandgeur? Dit zijn gevolgen waar u bij een kleine brand niet meteen aan zou denken. Wat doet u in zo’n situatie?

Bij brand de verzekering bellen

Als het goed heeft u een verzekering voor brandschade. Vaak dient u de opstal en/of de inboedelverzekering aan te spreken. Als er sprake is van een grote brand zal stichting Salvage zo snel mogelijk langskomen om u op te vangen. De opstal- en/of de inboedelverzekering voor brand is geen verplichting, maar Schadeoplossing Nederland B.V. raadt u altijd aan om deze verzekeringen voor onder andere brand af te sluiten.

Een schoorsteenbrand

Branden kunnen op allerlei manieren ontstaan. Een schoorsteenbrand is een voorbeeld. Zorg daarom áltijd dat uw schoorsteen goed geveegd is. U doet er goed aan door minimaal jaarlijks uw schoorsteen te vegen

Brand door zonnepanelen

Een onzorgvuldige installatie van zonnepanelen kan voor brand zorgen. Denk aan slechte isolatie van de kabels of het gebruik van verschillende soorten aansluitingen van de zonnepanelen.

Voor het herstel van brandschade

Natuurlijk wilt u de brand zo snel mogelijk hersteld hebben, zodat u weer kunt wonen zoals voorheen. Wij helpen u daar graag bij. Als eerste stap zorgen wij ervoor dat u de juiste en vooral ook eerlijke vergoeding ontvangt voor uw brandschade. Zonder een juiste vergoeding komt u namelijk snel in de knel met het herstel van uw woning, er is dan immers onvoldoende budget beschikbaar.

Dit is ook precies waar onze specialisatie ligt. Het juist inschatten van de brandschade en dit terugkoppelen aan uw verzekering. Wij gaan met hen in gesprek en houden daarbij uw belangen voor ogen.

Begin niet zelf alvast met ontruimen

Ga niet zelf aan de slag met het ontruimen en herstellen voordat de schade-expert en contra-expert langs zijn geweest. U ruimt anders al het bewijs op dat ontzettend belangrijk is voor het beoordelen van de brandschade. Het bewijs zorgt ervoor dat u een vergoeding ontvangt. Geen bewijs, geen vergoeding. Foto’s zijn in sommige situaties niet voldoende maar wij raden wel aan om altijd zo veel mogelijk foto’s te maken van de brandschade.

De brandschade herstellen

Wanneer de vergoeding is geregeld, kunnen we aan de slag met het herstel. Dit kunnen wij voor u coördineren zodat u zich niet langer bezig hoeft te houden met de brandschade. Het leven gaat immers gewoon door en wij helpen u graag met de ontzorging.

Wilt u gebruik maken van hulp bij brandschade? Wacht dan niet langer en bel 088 – 888 5000 of ga naar onze website met informatie over brandschade.

 

 

 

https://schadeoplossing.nl/brandschade