Mirjam Mooijman
Image default
Aanbiedingen

Wil je altijd informatie verzamelen en nieuws lezen? Dan is Usenet iets voor jou!

Wil je altijd informatie verzamelen en nieuws lezen? Dan is Usenet iets voor jou!

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en veel informatie kunnen opzoeken over verschillende onderwerpen? Misschien wel voor school, werk of gewoon omdat je dat leuk vindt? Dan is Usenet iets voor jou! Mogelijk heb je er nog nooit van gehoord en denk je nu ‘wat is het precies en waar moet ik zijn om het aan te schaffen?’ Dan ben je hier op de juiste plek, want in deze blog geven we je uitleg over wat Usenet precies is, hoe en waar je het kan aanschaffen en waarvoor je het allemaal kunt gebruiken. Lees je mee?

 

Wat is Usenet precies?

Usenet is een soort netwerk waar mensen van over heel de wereld kunnen praten over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Het wordt ook wel gezien als een nieuwsbaak. Usenet draait op een netwerk van computers en servers die allemaal met elkaar verbonden zijn en samenwerken. Het maakt niet uit waar op de wereld de computers of servers staan. Usenet wordt ook wel een peer-to-peer netwerk genoemd. Een ‘peer’ is hier een onderdeeltje van het netwerk. Wanneer er één onderdeeltje wegvalt, wordt het opgevangen door alle andere computers en servers. Hierdoor zal het netwerk dus eigenlijk nooit uit de lucht kunnen gaan. Usenet bestaat inmiddels al meer dan 40 jaar en wordt nog steeds draaiende gehouden.

 

Usenet via Vipernews

Usenet kun je aanschaffen via verschillende providers.Viper News is een van deze providers. Bij Vipernews kun je een Usenet abonnement uitkiezen en profiteren van een zeven dagen geld terug garantie. Zo kun je dus eerst kijken of je het wat vindt en vervolgens bepalen of je het abonnement aan wilt houden of niet. Ook kun je bij Viper News kiezen uit verschillende abonnementen met verschillende voordelen. Kijk eens rond op de website voor de verschillende opties.

 

Wat kun je allemaal met Usenet?

Mensen gebruiken Usenet vooral om documenten te downloaden. Deze documenten kunnen over van alles en nog wat gaan. Op de verschillende fora op Usenet worden verschillende onderwerpen besproken en kun jij ook mee doen aan deze besprekingen. Als je interesse hebt in een bepaald onderwerp, dan is er op Usenet altijd wel iets over te vinden. Naast het lezen van informatie kun je ook films en series downloaden op Usenet. Ideaal dus als je op vakantie gaat en onderweg een film wilt kijken.  Usenet biedt anonimiteit en vrijheid en is daarom een welbezocht netwerk. De hoeveelheid informatie en de gebruiksvriendelijkheid dragen daar ook zeker aan bij!