Mirjam Mooijman
Image default
Aanbiedingen

Zelf e-liquids maken doe je zo

Wat wij gaan behandelen in deze blog is het maken van e-liquids. De vraag is dan ook hoe maak ik die zelf? Er zijn verschillende webshops die e-liquids verkopen, er is vaak keuze uit veel verschillend smaakjes. Denk aan watermeloen, Summer fruits, aardbei en koffie mokka. Maar als je al een tijd een e-smoker hebt, dan is het begrijpelijk dat je een keer een andere smaak wilt proberen. Het is dan ook mogelijk om zelf te experimenteren met smaakjes. De basis van het experimenten zijn aroma’s. Deze kun je samenvoegen en zo ontstaat er een andere smaak. Wil je weten hoe dit precies te werk gaat? Lees dan snel verder!

De e-liquids met een fruitige smaak

Er zijn verschillende webshops waar jij je smaakjes kunt halen. En fruitige e-liquids zijn dan ook in overvloed verkrijgbaar. De meeste rokers die afstappen van reguliere sigaretten en overstappen naar e-smokers doen dit voor de smaak. De rokerige smaak is namelijk niet altijd een pretje. Aangezien de kans op de loer ligt dat men daardoor alsnog verslaafd blijft, wil de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een stokje steken voor de fruitige e-liquids. Er is dus een aannemelijke kans dat fruitige e-liquids niet meer in de virtuele etalages staan binnenkort.  

Zo maak je de e-liquids

Voorlopig is het nog niet aan de orde dat fruitsmaken uit het assortiment verdwijnen. Maar zelf e-liquids maken is altijd nog een optie. De producten die je hier voor nodig hebt zijn; aroma, base, nicotinebooster, een mengflesje en een naaldspuit. Als je deze producten in huis haalt, wordt het maken van de e-liquids een stuk makkelijker.  

1. Bedenk voor dat je begint de hoeveelheid e-liquid je wilt maken. Wil je een klein beetje om het eerst uit te proberen? Of gelijk een hele boel, zodat je genoeg hebt voor de aankomende tijd? 

2. Als je hebt bepaalt hoeveel liquid je wilt maken is het tijd om over de aroma na te denken. Het is zeer makkelijk om uit te reken hoeveel je hier van nodig hebt. De formule is als volgt; 0,(percentage) x (gewenst aantal ml e-liquid).

3. De volgende stap is de keuze uit nicotine of nicotinevrije e-liquid. Als je de verslavingsgevoelige stof wilt vermijden, kies dan voor een nicotinevrije e-liquid. Maar als je dit juist wel weer wil voeg je nicotine aan de liquid toe.

4. Als je weet wat het aroma percentage is kan je de base toe voegen. Als de aroma 12% is dan wordt de base 88%. De base is dus eigenlijk het resterende percentage van de aroma.

5. Als alle liquids zijn samengevoegd is het tijd om alles te schudden. Dit doe je ongeveer 30 seconden, zodat je zeker weet dat alle vloeistoffen goed door elkaar geen gemengd zijn.

 Tijd om te schudden! Nadat alle liquids samen zijn gevoegd, is het tijd om alles door elkaar te husselen. Doe dit ongeveer 30 seconden lang, zodat alle vloeistoffen goed door elkaar worden gemixt.