Mirjam Mooijman
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je de juiste champagne

Als het op champagne aankomt, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden om er zeker van te zijn dat je de best mogelijke fles krijgt. Er is zoveel keuze dat je er bijna door wordt overrompeld. Het is dan ook een kwestie van meerdere flessen proeven en beslissen welke jij het lekkerste vindt. Wel zijn er een aantal trucjes die je toe kan passen om de juiste flessen te kiezen.

Ten eerste, overweeg het type champagne dat je wilt. Er zijn drie hoofdtypes champagne: Brut, Extra Dry, en Demi-Sec. Elk type heeft zijn eigen smaak, dus het is belangrijk om er een te kiezen waarvan je denkt dat je hem lekker zult vinden.

  • Brut champagne

Brut champagne kenmerkt zich door zijn droge smaak. Het is de meest voorkomende soort champagne, en hij is meestal minder duur dan de andere twee soorten.

  • Extra droge champagne

Extra droge champagne is iets zoeter dan brut champagne, maar het wordt nog steeds beschouwd als een droge champagne. Het is een goede keuze voor diegenen die een zoetere smaak willen zonder te overdrijven.

  • Demi-sec champagne

Demi-sec champagne is de zoetste van de drie soorten champagne. Hij is perfect voor wie van zoet houdt of voor wie hem in cocktails wil gebruiken. Het is dan ook een drankje dat je kan vinden op de meeste feesten.

Nu je de soorten champagne kent, is het tijd om een merk te kiezen. Er zijn veel merken champagne, maar ze zijn niet allemaal gelijk geschapen. Sommige merken zijn beter dan andere, en het is belangrijk om een goede kwaliteit champagne te kiezen. Hier zijn een paar dingen om op te letten bij het kiezen van een merk:

  • De smaak: De smaak is de belangrijkste factor bij het kiezen van een champagne. Zorg ervoor dat je een paar verschillende merken probeert voordat je er een kiest.

  • De druiven: Champagne is een drank gemaakt van druiven, net als wijn. Door het gebruik van verschillende soorten druiven kan de smaak van de champagne heel anders smaken. 

  • De prijs: Champagne kan duur zijn, dus het is belangrijk om een merk te vinden dat in je budget past.

Kijk vervolgens op het etiket. Het etiket vertelt je veel over de champagne, zoals waar hij vandaan komt en welke druiven er voor de champagne zijn gebruikt. Let goed op deze details, zodat je zeker weet dat je krijgt wat je wilt.

Het serveren van champagne doe je in champagne glazen, zo heb je glazen champagne glazen, maar ook champagne glazen van plastic. Kies het glas wat het beste bij jou past.

https://disposabledirect.nl/