Mirjam Mooijman
Image default
Aanbiedingen

Zuiniger leven doe je zo!

Een belangrijk onderdeel de afgelopen jaren is het klimaat. We proberen allerlei dingen uit zodat we bij kunnen dragen aan het klimaat. Gelukkig zijn er ook een paar effectieve dingen om je steentje bij te dragen. Een van de simpelste manieren is energie besparen. Het enigste wat je moet te doen is je verlichting na kijken in je huis. Welke lichtbronnen zitten er in de lampen? Als er gloei- of halogeen lampen in zitten is de kans groot dat je energie verspilt. Dit is niet alleen jammer voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Wil je weten hoe jij je steentje kan bij dragen? Dat vertellen wij in deze blog over ledlampen!

Waarom ledverlichting een goed idee is

Als je net bent verhuisd is alles al duur genoeg, maar dan komen helaas de kosten van de kleine dingetjes er nog bij. Denk bijvoorbeeld aan de lampen in je huis. het is daarom verleidelijk om goedkope lampen aan te schaffen, maar op lange termijn is dit niet de goedkoopste optie. Ledlampen zijn dan wel duurder, maar ze gaan aanzienlijk langer mee, waardoor je uiteindelijk minder vaak naar de winkel hoeft om verlichting aan te schaffen. Daarnaast verbruikt ledverlichting minder energie, waardoor jou energierekening aanzienlijk omlaag gaat. vervang dus je spotjes met spots met ledverlichting. Hiermee draag jij gemakkelijk je steentje bij aan het milieu.

De voordelen

In de vorige stukjes hebben we uitgelegd dat ledlampen uiteindelijk een stuk goedkoper zijn dan gloei- en halogeenlampen. Dit komt dan ook door de warmte die de lampen uitstralen. Gloei- en halogeenlampen gebruiken maar 10% van de energie als licht, de rest gaat op aan de warmte die ze uitstralen. Je kan dus wel zeggen dat het stille energiesluipers zijn. Daar in tegen gaat 90% van de energie bij ledlampen op aan de verlichting.

De levensduur van ledverlichting

Wil je graag leven in een duurzame omgeving? Begin dan met ledverlichting. Ledverlichting doet namelijk echt waarvoor ze gemaakt zijn; licht geven. Daarnaast verbruiken ze ook nog eens een stuk minder energie. Wil je graag nieuwe ledverlichting aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van Ledlichtstunter.nl. Deze partij heeft een ruim assortiment, waardoor er altijd wel een lamp bij zit die jij zoek!

https://www.ledlichtstunter.nl/