Mirjam Mooijman
Image default
Woningen

De voordelen van Smart lock of slimme deursloten

Je wilt toch ook zowel jezelf, als je gezin en al je bezittingen zoveel mogelijk beschermen? Dan is het tijd om een ​​smart lock of slim deurslot te installeren. Wat zijn slimme deursloten en wat zijn hun voordelen?

Je deuren bedienen zonder sleutel

Slimme sloten zijn elektronisch sloten die je met een afstandsbediening of vanaf je smartphone of je computer met een pincode of een RFID-kaart kunt openen en sluiten. Zo heb je voortaan geen last meer van verloren geraakte sleutels. Je deuren openen namelijk zonder sleutel.

Deuren openen en sluiten vanop afstand

Met slimme sloten geef je bekenden met hun smartphone, pincode, afstandsbediening of RFID-kaart toegang tot je woning. Met de recentste slimme sloten ben je zelfs in staat om de voordeur van je woning vanop afstand te openen. Dat danken we aan hun beveiligde verbinding via het internet.

Elektrisch slimme deursloten

Een smart locks worden ontgrendeld of vergrendeld met het invoeren van een geautoriseerd apparaat. De invoer verloopt draadloos.

De voordelen van elektrische sloten

Vergeleken met mechanisch sloten hebben deze slimme sloten heel wat voordelen. Bij verlies of diefstal kun je ze onmiddellijk blokkeren via speciaal ontworpen software of een app. Met elektrische slimme sloten heb je altijd de volledige controle over alle toegangsdeuren tot je woning. Met een dagboek ben je altijd op de hoogte van wie, wanneer en waar elke bezoeker was. Met slimme sloten kun je aan bekenden altijd toegang geven tot je woning.

De werking van slimme sloten

Slimme loten of smart locks worden geopend met slimme sleutels of smart keys. Er is geen sleutelgat meer nodig. Ze zijn uitgerust met een digitale knop. Die knop is verbonden met een sleutel. De deurknop werkt alleen als de juiste sleutel wordt herkend. In plaats van de deur met een mechanische sleutel open of toe te draaien plaats je de sleutel tegen het slot. Als die slimme sleutel het slot herkend wordt de deur geopend.

Soorten slimme sloten

Zo een slimme sleutel is uitgerust met een chip. Dezelfde chip werd ook in je ov-chipkaart geplaatst. Slimme sloten werken met NFC-techniek of met een RFID-techniek. De ingebouwde chip is uniek en kan alleen vanop korte afstand gelezen worden. Daardoor ‘herkent’ het slimme slot de bijpassende sleutel. Deze slimme sloten staan constant in verbinding met het internet. Zo kun je ze makkelijk instellen met je smartphone of met je computer.

Alle voordelen van slimme deursloten op een rijtje

Slimme deursloten hebben heel wat voordelen. Slimme deursloten:

  • Verhogen de veiligheid van jezelf en van al je gezinsleden
  • Beschermen je eigendom en je bezittingen
  • Regelen digitaal de toegang tot je woning
  • Zijn uniek en bedien je vanop afstand met je smartphone of met je je computer
  • Je kunt bekenden die je vertrouwd vanop afstand toegang tot je woning verlenen, dus zonder je zelf aanwezig bent
  • Houden nauwkeurig bij wie en wanneer je slimme deursloten bediende
  • Je kunt iemand op bepaalde tijdstippen toegang tot je woning verlenen. Bijvoorbeeld overdag, in de voor- en in de namiddag of een ganse dag maar niet ’s avonds.

Voor wie zijn slimme deursloten geschikt?

Slimme deursloten passen op bijna alle soorten deuren. Standaard deurcilinders worden dan ook makkelijk vervangen door deze slimme sloten. Daarbij komen namelijk geen kabels aan te pas. Voor het installeren van je slimme sloten zijn dus geen tijdrovende kap- en- of breekwerken nodig. Zo kun je ze nog dezelfde dag gebruiken.

Kies voor maximale veiligheid

Bespaar bij je keuze van deze deursloten nooit op kwaliteit. Kies altijd voor slimme sloten met het bekende SKG-keurmerk.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/smartlocks/