Mirjam Mooijman
Image default
Woningen

Hoeveel bedragen de kosten gietvloer per m2?

De kosten gietvloer per m2 zijn uiteraard een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Van de vloer die je gaat plaatsen in je woning is bekend dat ze in de praktijk zomaar eens gepaard kan gaan met een vrij stevig kostenplaatje. Dat is natuurlijk vrij vervelend. Gelukkig is het zo dat er ook betaalbare vloeren bestaan die bovendien ook nog eens over een stevige levensduur beschikken. De gietvloer is één van deze vloeren. Niet alleen vallen de kosten voor het laten plaatsen van een dergelijke vloer goed mee, bovendien zal je eveneens kunnen vaststellen dat je voor een zeer lange periode bent verzekerd van een uiterst kwalitatieve vloer. Wil je graag meer te weten komen over deze kosten? Hou dan zeker rekening met de onderstaande informatie!

De kosten van de verschillende soorten gietvloeren

Wanneer je de kosten gietvloer per m2 gaat bekijken zal je meteen tot de vaststelling komen dat er sprake is van niet alleen verschillende soorten gietvloeren, maar bijgevolg ook van uiteenlopende kosten. Voor de meest populaire exemplaren geldt dat we moeten kijken in de richting van de zogenaamde polyurethaan gietvloer evenals de zogenaamde epoxyvloer. Voor beiden geldt dat de gemiddelde kosten per vierkante meter ergens zijn gelegen startende rond de 70 & 80 euro en eindigen rond de 120 euro. Voor deze kosten gietvloer per m2 geldt dat ze zoals je kan vaststellen goed meevallen zodat ze voor heel wat mensen financieel tot de mogelijkheden behoren.

Met andere soorten gietvloeren?

Het spreekt natuurlijk voor zich dat de bovenstaande kosten gietvloer per m2 niet de enige zijn die er bestaan op de markt. Het is dan ook absoluut zo dat er ook nog heel wat andere soorten gietvloeren bestaan. We maken hierbij een onderscheid tussen bijvoorbeeld:

  • Troffelvloeren;
  • Steentapijten;
  • Terrazzo;
  • Gepolierde beton;

Is het voor jou vooral van belang om te kunnen rekenen op de laagst mogelijke kosten voor de vloer die je gaat laten realiseren? Dan zal de keuze voor steentapijt wellicht al vrij snel zijn gemaakt.

Zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden?

Het spreekt voor zich dat de kosten gietvloer per m2 de belangrijkste kosten zijn waar je aandacht aan zal willen en moeten besteden. Dit gezegd hebbende is het uiteraard zo dat er ook nog andere extra kosten aangerekend kunnen worden. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld maar eens aan de kosten die gemaakt dienen te worden voor het mogelijks optimaliseren van de ondergrond. Bovendien is het zo dat veel mensen ook graag willen kunnen rekenen op antislip. Ook daarvoor geldt echter in de praktijk dat er uiteraard een meerprijs zal worden aangerekend.

Kan je besparen op deze kosten?

De kosten gietvloer per m2 drukken is op zich best mogelijk. Je moet er echter vooral rekening mee houden dat het drukken van deze kosten niet ten koste gaat van de kwaliteit waar je op kan rekenen. Dat wil in de praktijk namelijk nog wel eens het geval zijn. De eenvoudigste manier om te besparen op deze kosten is door de werken in alle mogelijke ruimtes in huis in één keer uit te laten voeren door G-vloeren.nl. Op die manier ben je namelijk verzekerd van een potentieel zeer interessante kwantumkorting.