Mirjam Mooijman
Image default
Gezondheid

Afvallen anno 2021 doe je zo!

Afvallen is een streven dat ontzettend veel mensen naleven. Dit komt omdat je gewicht grotendeels bepaald hoe je in je vel zit. Letterlijk en figuurlijk. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van verschillende manieren om gewicht te verliezen. In deze blog vertellen we je meer over de nieuwste trend binnen het afvallen: ‘Intermittent fasting’. Dit is een relatief nieuwe vorm van afvallen die ontzettend populair is bij de afvallers van 2021. In deze blog vertellen we je dan ook meer over wat intermittent fasting is en hoe je dit zelf kunt toepassen om jouw streefgewicht te behalen!

Wat is intermittent fasting

Intermittent fasting is vooral een manier van afvallen. In intermittent fasting gaat het voornamelijk om de eetmomenten. Intermittent fasting berust zich op een vast principe. Je eet een aantal uur per dag wel; en de rest van de uren niet. Het afvallen in intermittent fasting gebeurt dan ook voornamelijk op de vast momenten. Waar in veel dieetvormen of manieren om af te vallen ook bepaalde regels rondom eten zitten, is dit bij intermittent fasting niet het geval. Intermittent fasting berust zich namelijk enkel op het eetpatroon. Wat je op de eetmomenten consumeert, dat blijft je eigen keuze! Toch is het verstandig om intermittent fasting te combineren met andere gezonde diëten. Zo eet je op de eetmomenten ook nog eens gezond.

Is intermittent fasting iets voor jou?

Of intermittent fasting iets voor jou is hangt af van meerdere factoren. De belangrijkste factor die hierbij komt kijken is jouw mogelijkheden tot vasten. Sommige mensen kunnen simpelweg niet urenlang zonder eten. Als dit bij jou het geval is, dan kun je op zoek naar andere manieren van afvallen. Als je hier geen inspiratie voor hebt, bekijk dan eens de afval mogelijkheden van human nature. Hier staan verschillende manieren beschreven om effectief en gezond gewicht te verliezen. Als je goed in staat bent om uren achter elkaar te vasten, dan kan intermittent fasting zeker iets voor jou zijn. Het is een effectieve manier om in korte tijd veel gewicht te verliezen. Het belangrijkste in intermittent fasting is wel dat je jezelf niet moet overschatten. Je kunt namelijk het aantal vasturen en eeturen per dag zelf invullen. Probeer jouw maximale vasturen te bepalen door dit simpelweg zelf te testen. Hoe meer uren je kunt vasten, hoe sneller je ook gewicht zult verliezen!