Mirjam Mooijman
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie: Kosten en verzekering

Fysiotherapie is een van de meest voorkomende behandelingen in Nederland. Iedereen die klachten heeft waarvoor fysiotherapie mogelijk is, kan hiervoor terecht bij een fysiotherapeut. Fysiotherapie wordt niet altijd vergoed door de zorgverzekering, want er zijn ook bepaalde situaties waarin je geen kosten hoeft te betalen. In dit blog lees je alles over de kosten en verzekering van fysiotherapie!

Fysiotherapie is niet altijd gratis

Als je fysiotherapie nodig hebt, dan kan je terecht bij een fysiotherapeut. Fysiotherapie wordt echter niet altijd vergoed door de zorgverzekering. Fysiotherapie heeft namelijk te maken met de chronische lijst fysiotherapie, waar alle ziekten en aandoeningen opstaan die je kunt behandelen met fysiotherapie en waarvoor je niet of een deel zelf moet betalen.

Wanneer je niet verzekerd bent

Als je niet verzekerd bent, dan betaal je de volledige kosten van de fysiotherapie zelf. Fysiotherapie is in dit geval niet gratis, maar het is wel de goedkoopste optie om je klachten te verhelpen. Hieronder staat vermeld wat erop de chronische lijst fysiotherapie staat:

  • Fysiotherapie: Fysiotherapeutische behandeling is alleen mogelijk voor personen die chronisch ziek zijn en onder de leeftijd van 18 jaar. Personen jonger dan 18 jaar krijgen fysiotherapie tegen een gereduceerd tarief.
  • Fysieke therapie: Fysieke therapie is alleen mogelijk voor personen die chronisch ziek zijn en onder de leeftijd van 18 jaar. Ben je ouder dan 18 betaal je de eerste 20 behandelingen zelf.
  • Na de 20e behandeling krijg je vergoeding, maar betaal je wel altijd je eigen risico.

Fysieke therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Fysioterapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van chronische aandoeningen en problemen. Daarnaast kun je er terecht voor lichamelijke klachten als, rugpijn, nekpijn of schouderpijn. Soms ligt de pijn dieper dan de spier, dan moet je naar een chiropractor. Bij fysiotherapeut Waalwijk kun je terecht voor allerlei soorten klachten.