Mirjam Mooijman
Image default
Gezondheid

Wat houdt EMDR precies in en hoe werkt het?

Goede EMDR Apeldoorn brengt mensen weer tot bloei. Ben je benieuwd hoe dit jou kan helpen? In deze praktijk kunnen deskundigen jou helpen met angst, trauma en verlies uit het verleden. Ervaar jij bijvoorbeeld angst en gespannenheid? Of heb je last van een gebeurtenis van vroeger? Wanneer jij open staat voor hulp, ben jij bij EMDR Apeldoorn aan het juiste adres. Tijdens een sessie maken wij gebruik van zachte tikjes als geluid in het oor. Ook worden oogbewegingen aangeboden. Zo wordt het trauma opnieuw afgespeeld en gaan wij je helpen met therapie. De gebeurtenis wordt namelijk herinnerend met beeld, geluid en gedachten.

Wat doet EMDR?

Bij EMDR Apeldoorn maken wij gebruik van deze zachte manier van trauma verwerken. Door tikjes geluid en oogbewegingen wordt het trauma opnieuw beleefd. Dit geldt niet alleen voor de beelden, geluiden en gedachten, maar ook voor de emotionele en lichamelijke gevoelens. Veel mensen hebben baat bij deze vorm van therapie. De sessies van EMDR Apeldoorn zijn ervoor om deze schokkende gebeurtenissen te verwerken. EDMR doet dit doordat de linker- en rechterhersenhelft samen gaan werken. Hierdoor zijn niet alleen neutrale gebeurtenissen makkelijker te vergeten, maar ook nare. Vaak gaat dit ook samen met andere therapieën.

Samenwerking met andere vormen van therapie

EMDR Apeldoorn helpt je dus graag verder met psychodynamische therapie. Het trauma helpen wij te verwerken met coaching en training. Vanuit de praktijk worden vaak therapieën met elkaar gecombineerd. Den hierbij aan hypnotherapie of oplossingsgerichte psychotherapie. Trauma heeft namelijk veel gevolgen. Daarom zijn mensen vaak angstig om deze herinneringen op te halen. Echter is dit essentieel. Je moet de pijn voelen om het te verwerken. Dit doen we bij EMDR Apeldoorn samen met hypnotherapie en EFT. EFT neutraliseert namelijk de emotionele lading en lichamelijke pijn. Zo heb jij hulp bij het loslaten van deze emoties en pijn. Ook hoef je hierom niet bang te zijn. De sessie zullen niet te zwaar of overweldigend zijn.